5de3e33067756

Tournytt

Rory McIlroy: ”Jag är på en bra plats i mitt golfande”

Efter flera fina placeringar är Rory McIlroy på Augusta National för att vinna.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-10 Uppdaterad 2019-12-12
Rory McIlroy: ”Jag är på en bra plats i mitt golfande”

Rory McIlroy är en av de stora favoriterna till årets Masters Tournament. Nordirländaren har under året inte varit sämre än delad sexa i en vanlig tävling och lyckades ta sin första seger på över ett år när han vann Players Championship på TPC Sawgrass. Han själv säger inför årets major att han är på en bra plats både på banan och i livet.
– Jag har verkligen haft en fantastisk start på säsongen med en hög lägsta nivå. Den har nog aldrig varit högre. Jag har den senaste tiden försökt fokusera på de små sakerna och ändrat min attityd till sporten lite. Jag försöker inte längre spela perfekt utan accepterar mina misstag mer, vilket har hjälpt, sa McIlroy under en presskonferens.

Så sänds Masters


Då startar svenskarna i Masters

2019 spelar han The Masters för elfte gången. Han har varit nära segern men ännu inte lyckats fullborda sin career grand slam genom att vinna på Augusta National. Med tanke på hur fin golf han spelat under året är han en av favoriterna och det är något han trivs med, mycket på grund av en ny mental inställning.
– Det tar lite tid att bli bekväm på den här golfbanan och i den här miljön. Men jag är bekväm nu. Det tog 5-6 år att lära känna golfbanan, medlemmarna och allt annat som pågår. Jag har skjutit tillräckligt lågt här för att veta att jag har en god chans att vinna om jag kan spela min bästa golf.
– Jag är på en bra plats i mitt golfande och jag skulle verkligen vilja vinna den här tävlingen någon gång i min karriär. Händer det inte den här veckan är det okej. Då kommer jag tillbaka nästa år och försöker igen. Men jag är glad över var mitt spel är. Hur kroppen mår, det mentala, allt.

 



Text: Jesper Johansson • 2019-04-10
TournyttRory McIlroyTournyttUS Masters
Scroll to Top