5de3e306ba862

Tournytt

Mickelson: ”Måste lära om inför varje år”

Trots mängder av erfarenhet måste man vara uppmärksam på Augusta Nationals förändringar.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-10 Uppdaterad 2019-12-12
Mickelson: ”Måste lära om inför varje år”

På fredag kommer Phil Mickelson spela sin hundrade tävlingsrond på Augusta National. Trots att 48-åringen har erfarenhet i drivor menar han att varje runda på banan innebär att han lär sig något nytt. Under en presskonferens inför årets major berättade amerikanen att banan förändras till varje år.
– Det sker alltid små förändringar här. En eller två greener brukar göras om lite och det är små nyanser som man måste lära om inför varje år vi ska spela här, sa Mickelson.
– Varje gång jag spelar eller tränar på banan är det något jag plockar upp som jag inte tidigare vetat. Det kan vara hur man ska attackera en viss flaggplacering på en viss green eller så. Greenerna på hål 5 och hål 18 har gjorts om lite i år och lutningarna är lite annorlunda så det är viktigt att träna och se vad som hänt. 

Så sänds Masters


Då startar svenskarna i Masters

Senast Phil Mickelson vann The Masters var 2010. Första gången var 2004. Nu hoppas han få fylla på garderoben med ytterligare en grön kavaj. Med så mycket rutin som Mickelson nu har vet han precis hur förberedelserna ska se ut.
– Jag försöker göra min egen grej den här veckan. Jag tränar och förbereder mig så mycket jag kan. Hela schemat är väldigt utstakat så jag kan inte umgås väldigt mycket med min familj.



Text: Jesper Johansson • 2019-04-10
TournyttPhil MickelsonTournyttUS Masters
Scroll to Top