5de3e32902331

Tournytt

”Man måste veta när man ska attackera och inte”

Justin Thomas spelar i år Masters Tournament för fjärde gången. Erfarenheten från de tidigare starterna hoppas han nu ska generera i ett bättre resultat.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-10 Uppdaterad 2019-12-12
”Man måste veta när man ska attackera och inte”

Justin Thomas är redo för The Masters. Men årets uppladdning har varit annorlunda. Istället för att träna många timmar extra per dag försöker amerikanen i år se tävlingen som en vanlig arbetsvecka i golfproffsets liv. Med erfarenhet från tidigare upplagor av majorn vet han nu mer vad som krävs för att få dra på sig den gröna kavajen sent på söndagen.
– Jag har haft det lite svårt här. Jag gillar den här banan väldigt mycket och mitt spel passar perfekt. Jag har alltid förberett mig så mycket för den här veckan och tänkt att jag ska vinna, vilket strulat till det för mig när jag inte nått de resultaten jag velat, sa Thomas på en presskonfrens.
– Jag har en lite annorluna uppladdning i år. Det är trots allt bara golf och den som spelar bäst kommer att vinna. Det är den mentala inställningen jag försöker ha. 

Så sänds Masters


Då startar svenskarna i Masters

Och just att det är en vanlig vecka syns också på Thomas förberedelser väl på plats. Augusta National är känd för sina snabba greener men amerikanen har inte förberett sig för dem på annat sätt än han skulle göra för vilken annan tävling som helst.
– Puttningen förändras varje vecka. Det är inte så att jag den här veckan får panik. De är snabbare men jag måste anpassa mig till hastigheten varje vecka.
– Men jag tränar lite mer på de längre puttarna då man här inte kan gå för alla flaggor. Jag försöker bara träna på min hastighet och bli så bekväm som möjligt.

Tippa Masters – vinn tre dussin Pro V1-bollar


Sunesson caddie åt Stenson

I år är det fjärde gången som Justin Thomas deltar i Masters Tournament och hans delad 17:e plats från 2018 är det bästa han lyckats med på klassiska banan. Men vis av erfarenhet hoppas han ha en bättre spelplan i årets upplaga.
– Det handlar om att ha en plan och veta när man ska attackera och inte. Banan kommer alltid vara i toppskick och perfekt. Så inget gräs kommer vara felplacerat och trots vädret kommer det här vara ett bra test för oss.



Text: Jesper Johansson • 2019-04-10
TournyttJustin ThomasTournyttUS Masters
Scroll to Top