5de3e35bd92d7

Tournytt

Reed: ”Tror det är enklare att vinna kavaj nummer två”

AUGUSTA. Patrick Reed är tillbaka och är sugen på att vinna en grön kavaj till.

Text: Olof Åsgård • 2019-04-09 Uppdaterad 2019-12-12
Reed: ”Tror det är enklare att vinna kavaj nummer två”

Regerande The Masters-mästaren Patrick Reed har återvänt med sin gröna kavaj till Augusta. Kavajen måste han nu enligt seden lämna kvar efter årets mästerskap i sitt skåp i mästarnas omklädningsrum. Och då kanske han kan få den insydd också.
– Jag har gått ner fem-sex kilo sen ifjol. Jag tyckte det var dags att komma i bättre form, säger Patrick Reed på sin presskonferens på tisdagen.

Så sänds Masters

Som så många före honom har året som mästare i The Masters varit annorlunda för Patrick Reed. Resultaten gick inte hans väg och han har inte rosat marknaden inför årets upplaga. Men Reed är ändå nöjd och glad över att vara tillbaka.
– Det blir annorlunda när du är Mastersvinnare. Men bra annorlunda. Vart jag än kommer presenteras jag som 2018 års Masters Champion på första tee. Det känns bra och väcker många goda minnen, säger Reed.

Inför årets upplaga är Reed mer mentalt förberedd. Att ha vunnit en major och en grön kavaj ger en fördel.
– Alla här ute tror att de kan vinna en major. Att man har spelet som räcker. Men så länge du inte har vunnit finns det alltid i bakhuvudet. Nu när jag har vunnit en major, så ger det mig större självförtroende.
– Så även om jag inte har vunnit två, så tror jag att det är enklare att vinna kavaj nummer två.

5 dramatiska ögonblick i Amen Corner


Så blir vädret under Masters

Det har osat mycket kring Patrick Reed genom åren och han har varit inblandad i en del kontroverser. Och efter sin turbulenta collegetid på Georgia State University och Augusta University är han inte särskilt populär i området. Trots det gillar Reed att komma till Augusta National.
– Det känns som en plats jag kan fly till. I dagens samhälle går allt på högvarv och på andra tävlingar springer folk och är mer intresserade av att fota spelare eller att filma deras sving. Här (där det är strikt mobilförbud reds. anm) får folk verkligen se golf och det är så spelet ska vara.

På frågan om hur det skulle kännas att inte vinna i år igen utan kanske få hänga en kavaj på idolen Tiger Woods svarar Reed:
– Det hade ju såklart varit underbart men jag ger honom hellre än fajt om den.



Text: Olof Åsgård • 2019-04-09
TournyttPatrick ReedTournyttUS Masters
Scroll to Top