5de3e343588d1

Tournytt

Ingen topp-10 i världen har vunnit The Masters

AUGUSTA. I årets The Masters Tournament har ingen som för närvarande är topp-10 på världsrankingen vunnit en grön kavaj.

Text: Olof Åsgård • 2019-04-09 Uppdaterad 2019-12-12
Ingen topp-10 i världen har vunnit The Masters

För första gången sedan världsrankingen infördes 1986 saknas en grön kavaj bland de som är topp-10 i världen.

De har däremot elva majorsegrar tillsammans:
1. Justin Rose (1 majorseger)
2. Dustin Johnson (1)
3. Rory McIlroy (4)
4. Brooks Koepka (3)
5. Justin Thomas (1)
6. Bryson DeChambeau (0)
7. Francesco Molinari (1)
8. Jon Rahm (0)
9. Rickie Fowler (0)
10. Xander Schauffele (0)

Men för att hitta första Masters-vinnaren behöver vi inte leta länge och det är inte vem som helst. Tiger Woods, rankad 12:a i världen, har fyra gröna kavajer. Den senaste vann han dock för 14 år sedan.

Världsettan Justin Rose kom tvåa i Masters för två år sedan efter att ha förlorat i särspel mot Sergio Garcia.
– Jag var nära men vann inte och det kändes inte bra efteråt, men du kan inte gå genom en hel karriär utan att något sådant händer. Jag var inte den första och kommer inte bli den sista, så det är bara att acceptera och gå vidare, sa Justin Rose på sin presskonferens i måndags.

Så sänds Masters


Då startar svenskarna i Masters

Samma år kom Dustin Johnson delad fyra, vilket är hans bästa resultat på åtta starter.
Att vinna The Masters är det enda som saknas för att världstrean Rory McIlroy ska fullgöra sin Career Grand Slam, vinna alla fyra majors. McIlroy, som kommer till årets mästerskap i bra form, har haft flera bra chanser genom åren men har sumpat dem alla, däribland den tappade fyraslagsledningen sista dagen 2011. Han kommer garanterat få frågor om det senare i veckan.

Tippa Masters – vinn tre dussin Pro V1-bollar

Inför veckans tävling är det många som lyfter fram världsettan Justin Rose och världsnian Rickie Fowler som potentiella vinnare.
Fowler slutade tvåa ifjol bakom Patrick Reed och har visat flera gånger att han har spelet från tee och runt greenerna för att få till låga scorer på Augusta. Amerikanen har dock ingen majorvinst än men tycker att formen och spelet är där det ska vara.
– Jag är mer redo än jag någonsin varit förut. Men jag tror inte att man någonsin kan säga att det är min tur. Du måste vinna först och sen säga det, sa Rickie Fowler på sin presskonferens i måndags.



Text: Olof Åsgård • 2019-04-09
TournyttAugusta NationalTournyttUS Masters
Scroll to Top