ANA Inspiration – Round Three

Tournytt

Sydkoreansk dominans i majorn

De sydkoreanska spelarna har tagit över i ANA Inspiration efter tre dagars spel. Bästa svenska är Anna Nordqvist.

Text: Erik Hallberg • 2019-04-07 Uppdaterad 2019-12-12

Årets första major, ANA Inspiration, börjar mer och mer likna en intern sydkoreansk tävling. Efter 54 spelade hål hittar vi sydkoreanska spelare på första, andra och tredje plats.

In-Kyung Kim inledde lördagen i ensam ledning med tre slags marginal ned till närmsta konkurrent. Men en trög start, med 39 slag ut, innebar att Kim gav sina motståndare en chans att komma i kapp. En chans som landsmaninnan Jin Young Ko tog.

Ko rivstartade direkt med tre birdies på dem fem första hålen. När hon även sänkte birdieputten på det sjätte hålet hade hon helt tagit över ledningen.

Jin Young Ko på hål 4:


31 slag ut innebar ensam ledning för Ko, som vid det här laget såg ut att vara säkerheten själv. Men så svängde det igen. En dubbelbogey på hål 14 följdes upp av en bogey på hål 15 och plötsligt var försprånget borta.

Med en birdie på det 17:e hålet såg Ko till att hon kommer att starta söndagen i ensam ledning, ett slag före In-Kyung Kim. Sammanlagt gick Ko runt på 68 slag, fyra under par.

Jin Young Kos scorekort: 

Sydkoreansk dominans i majorn

Ännu ett slag bakom Jin Young Park finns ytterligare en sydkoreanska, Mi Hyang Lee, och amerikanskan Danielle Kang.

Bästa svenska är Anna Nordqvist. Den tidigare majorvinnaren blandade och gav under lördagen. Åtta par varvades med fyra birdies och fyra bogeys. På par för dagen och på par i totalen betyder en delad 26:e plats för svenskan.

Sydkoreansk dominans i majorn

Linnea Ström, som spelade riktigt bra golf i början av veckan, gick även hon på par och är därmed delad 31:a, ett slag bakom Nordqvist.

Ett slag bakom Ström ligger Madelene Sagström på en delad 37:e plats.

Sydkoreansk dominans i majorn
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden


Text: Erik Hallberg • 2019-04-07
TournyttANA InspirationJin-Young KoTournytt
Scroll to Top