World Golf Championships-Dell Technologies Match Play – Round Two

Tournytt

Dubbla svenska segrar i WGC Match Play

Henrik Stenson har efter två raka segrar allt i egna händer när Jim Furyk står för motståndet i sista matchen. Alex Norén har det svårare att ta sig vidare men med segern mot Brooks Koepka finns det hopp.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-29 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Stenson har fått en drömstart i veckans WGC-tävling. Svensken inledde tävlingen med en seger mot Phil Mickelson på onsdagen och på torsdagen var det dags för Jason Day att stå för motståndet. Det var något Henrik Stenson skulle städa av tämligen enkelt.

I en match är det alltid bra att vara i ledning tidigt. Även om det är många hål kvar att spela är det ju förstås bättre att ha övertaget. Henrik Stenson var med om just det här i sin match mot forne världsetan, Jason Day.

På hål 1 gjorde Stenson ett par samtidigt som Jason Day till slut fick bollen i hål för en dubbelbogey. På hål 2 var det dock Jason Day som hade övertaget.
Efter varsitt slag in mot greenen var Stenson utanför och Jason Day på greenen. Men vad spelar det för roll när Stenson chippar i bollen för en birdie. Jason Day kunde inte hänga med och två hål in var svenske majorvinnaren i ledning med två hål.

Dubbla svenska segrar i WGC Match Play

På hål 4 gjorde Jason Day ytterligare en bogey och Henrik Stenson hade därmed fått en drömöppning på matchen som skulle vara svårast i gruppen.

Jason Day vann visserligen hål 6 men Stenson klev sedan upp och avgjorde genom att vinna hål 10 och 13. När Jason Day inte lyckades vinna hål 15 var det klart och Stenson kunde skriva in segerresultatet 4&3. Segern innebär att svensken nu är i en drömposition för att ta sig vidare till sextondelsfinal på Austin Country Club. För att ta sig vidare måste han dock besegra formstarka Jim Furyk, som också vunnit två av två matcher.

Alex Norén hade också en bra dag på golfbanan under torsdagen.

Efter att båda delat hål 1 efter varsin bogey tog svensken kommandot på hål 2 genom att göra en birdie. På hål 4 och 5 blev det ytterligare två hålsegrar för svensken och ledningen med tre var ett faktum. Det resultatet höll Norén fast med till hål 14 där Tom Lewis kunde ta tillbaka ett hål. Tyvärr, för engelsmannen, var det för lite och lite för sent. När Alex Norén la i en extra växel på hål 15 och vann det hålet var matchen i praktiken avgjord. På hål 16 missade Lewis en parputt och gav därför hålet och matchen till Alex Norén.

Visa det här inlägget på Instagram

Good day today @dellmatchplay

Ett inlägg delat av Alex Noren (@alexnoren1)

För att Alex Norén ska gå vidare till slutspel måste alla stjärnor stå rätt. Haotong Li, som besegrade Alex Norén i går, vann under torsdagen mot Brooks Koepka. Därmed behöver han en delning mot Tom Lewis för att Norén och Haotong Li ska hamna i ett avgörande särspel. Detta gäller dock endast om Alex Norén besegrar Brooks Koepka.



Text: Jesper Johansson • 2019-03-29
TournyttAlexander NorenHenrik StensonTournyttWGC
Scroll to Top