The PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

McIlroy: ”Vill vinna Masters, men behöver inte göra det”

Rory McIlroy ska i veckan försöka vinna en WGC-tävling. Men, som för många andra spelare, är tankarna redan på en annan plats: Augusta National GC.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-27 Uppdaterad 2019-12-12

Rory McIlroy har vunnit The Open, US Open och PGA Championship. Nordirländaren har också nyligen vunnit Players Championship, vilket är den största tävlingen som inte har en majorstatus. Men Masters Tournament har McIlroy aldrig lyckats vinna. Den sista pusselbiten för en “career grand slam” har varit nära men än så länge har han ingen seger på Augusta National.

Stenson & Norén spelar – så sänds WGC Match Play

Självklart är den gröna kavajen han gärna fyller på garderoben med, men under en presskonferens inför veckans WGC-Match Play säger han att han inte längre “behöver” vinna The Masters.
– Jag anser att det är skillnad på ett personligt behov och ett personligt mål. Jag har separerat dem två. För ett par år sedan sa jag ‘jag måste vinna The Masters. Jag behöver en grön kavaj’. Medan jag nu vill ha en grön kavaj. Jag vill vinna The Masters, sa McIlroy under en presskonferens på tisdagen.
– Jag skulle älska att vinna den tävlingen. Men om jag inte gör det är det okej. Det är skillnaden. 

Under året har Rory McIlroy som sämst en delad sjätteplats på PGA Tour. Trots det fina året är Rory McIlroy ödmjuk inför framtiden. Nordirländaren menar att man oftast förlorar som golfspelare.
– Tro mig, jag är motiverad att göra vad jag kan för att bli en av de spelare som vunnit The Masters. Men samtidigt vet jag att man i golf misslyckas. Min vinstprocent sedan jag blev proffs är ungefär tio procent, vilket är bra för en golfare. Men det innebär att jag nio av tio gånger misslyckas att vinna. Det är lite befriande att veta det. Jag ska redan den här veckan göra allt jag kan för att vinna, men kommer antagligen inte göra det.
– Jag har nu mer än tio års erfarenhet av Augusta National. Om jag någon gång lyckas vinna där kommer all erfarenhet vara en del av segern.

Regerande mästaren: ”Om jag vinner igen är det ett mirakel”



Text: Jesper Johansson • 2019-03-27
TournyttRory McIlroyTournyttUS Masters
Scroll to Top