Det vill Woods förbättra inför The Masters

Tiger Woods befinner sig i Texas. Men mentalt är han i Georgia. Nu förbereder han sig inför årets första major.

Det vill Woods förbättra inför The Masters
Tiger Woods är på jakt efter sin femte seger på Augusta National. För att vinna använder han därför veckans tävling som ett träningsläger. //Foto: Getty images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Trots att Tiger Woods den här veckan spelar WGC-Match Play i Texas är fokus i en helt annan delstat. Det här är amerikanens sista tävling inför The Masters i Augusta, Georgia, och majortävlingen är vad Woods tänker på i första hand.

Därför planerar 14-faldige majorvinnaren att använda veckans tävling för att finslipa spelet inför tävlingen på Augusta National. Majorbanan är bland annat känd för sina kluriga greener och om man inte träffar det kortast klippta gräset gäller det att vara skarp med wedgarna. Det är Tiger Woods träningsmål framöver.
– Jag måste göra färre misstag runt greenerna. Jag måste få enklare up-and-downs och få bollarna närmare hålen. Just nu chippar jag bollen mellan 1,8 meter och 3 meter från hål. Jag måste ha bollen snarare inom 1,8 meter, säger Woods till GolfTV.
– Jag är lite för långt ifrån hålen och det måste bli bättre inför Augusta.

För att vässa spelet runt greenerna använder sig inte Tiger Woods av någon specifik övning utan istället försöker han träna på olika situationer för att på så sätt öka chanserna att fylla garderoben med en femte grön kavaj.
– Jag brukar träna i sidlutningar och försöker få bollen så nära som möjligt. Jag slår också chipparna med olika spinn beroende på läget. Jag försöker slå chipparna med höger- eller vänsterskruv, slå dem högt, slå dem lågt. När jag kommer till augusta National vill jag ha olika alternativ beroende på vilket läge jag befinner mig i.

Om allt stämmer för Tiger Woods på Augusta National kan vi kanske få se en chipp lik den här:


Brukar du träna på chippar med olika spinn..?
Ja
11
14
Nej