Valspar Championship – Final Round

Tournytt

Paul Casey försvarade sin titel

Det blev en europeisk segrare för tredje veckan i rad på PGA Tour.

Text: Erik Hallberg • 2019-03-24 Uppdaterad 2019-12-12

Under söndagen gjode Paul Casey det som ingen före honom lyckats med, han försvarade sin Valspar Championship-titel från förra året.

Casey gick in i söndagen i ensam ledning, ett slag framför världsettan Dustin Johnson.

Johnson blev dock aldrig något riktigt hot för Casey. För första gången på 31 tävlingar misslyckades Johnson att göra en enda birdie.

På en mycket tuff bana för dagen, där ingen spelare sköt lägre än 68, utvecklades tävlingen istället till ett race mellan Casey, amerikanen Jason Kokrak och sydafrikanen Louis Oosthuizen.

TV: Läcker HIO i Valspar Championship

Både Oosthuizen och Kokrak var uppe i delad ledning under de sista nio hålen, men båda tappade slag under de avslutande hålen.

En bogey på det 16:e hålet innebar att Oosthuizen fick nöja sig med -7 och för Kokrak var avslutningen ännu snöpligare.

En missad parputt på tävlingens sista hål innebar att även han slutade på -7.

Se Kokraks putt på det 18:e hålet här:


Casey gjorde bogey på det 17:e hålet, men hade fortfarande chansen att ta hem tävlingen med ett par på det avslutande hålet.

Trots att utslaget hamnade i en fairwaybunker lyckades Casey lägga upp inspelet cirka sex meter från flaggan. En säker två-putt senare var segern ett faktum för engelsmannen.


I och med segern är Paul Casey den första spelaren som lyckas vinnna Valspar Championship två år i rad sedan tävlingen blev en del av PGA Tour år 2000. 

Caseys söndagsscore på 72 slag, ett över par, innebär också ett rekord. Det är första gången en spelare vinner tävlingen trots att han gått över par under finalvarvet.

Efter segern berättade engelsmannen att det var tufft ute på banan och att segern betyder mycket för honom.

– Det var inte enkelt i dag. Förra årets seger var så stor för mig, det kändes som min första proffsseger. Det är otroligt att jag får uppleve det i år igen. Jag blir äldre, men det känns som att jag blir bättre också, säger Casey till PGA Tour.

Caseys seger innebär att tre europeiska spelare har vunnit tre veckor i följd på PGA Tour, något som inte tillhör vanligheterna. Senast det hände var 2010 då Justin Rose tog hem the Memorial Tournament, Lee Westwood vann WGC-FedEx St. Jude Invitational och Graeme McDowell vann US Open.

Bäste svensk blev Henrik Stenson på en delad 24:e plats. Stenson gick runt på par under söndagen och slutade sammanlagt ett slag under par.

Jonas Blixt blev näst bäste svensk på en delad 42:a plats.

Paul Casey försvarade sin titel
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden


Text: Erik Hallberg • 2019-03-24
TournyttPaul CaseyPGA TourTournytt
Scroll to Top