Sällsynt Masters-memorabilia till salu

För den som verkligen är insatt i The Masters finns det nu en riktig dyrgrip till salu. Via auktion kan du buda hem ett tävlingsprogram från 1934, året då premiären av den legendariska tävlingen spelades.

Sällsynt Masters-memorabilia till salu
44 historiska sidor finns nu till salu via en auktion. Ett tävlingsprogram från urpremiären av The Masters kan du lägga vantarna på. //Foto: Getty images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

11 april startar årets upplaga av Masters Tournament. Det är 85:e gången majortävlingen spelas. För den som verkligen brinner för den här majortävlingen finns det nu en riktig raritet att placera i sitt museum.

Nu finns nämligen ett program från den första upplagan av majortävlingen till salu via auktion.

Tävlingsprogrammet är 44 sidor tjockt och innehåller bland annat bilder från varje hål, bilder som visar hur anläggningen såg ut just då och bilder på medlemmar på klubben (bland annat grundaren Bobby Jones).

För den som är sugen på att köpa lite golfhistoria sker auktionen hos Robert Edward Auctions och utgångsbudet är 5 000 dollar, ungefär 46 000 kronor.

När tävlingen spelades 1934 hette den Augusta National Invitation Tournament och vinnaren blev Horton Smith. Tävlingen spelades då i mars. 1939 bytte den namn till "The Masters" och året efter flyttade tävlingen till april. Sedan dess har tävlingen spelat då.