”Kul att försöka klättra lite under helgen”

Anton Karlsson är i fortsatt fin form. Efter 36 spelade hål i Kenya är han bra med i tävlingen.

”Kul att försöka klättra lite under helgen”
Anton Karlsson har spelat mycket med järnklubborna i veckan på grund av den höga höjden. //Foto: Getty images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Anton Karlsson är i fortsatt fin form. Knivstasonen slutade förra veckan delad tvåa i Qatar Masters och satte sig därefter direkt på ett flyg till Kenya för veckans Magical Kenya Open. På Karen CC i Nairobi har Karlsson efter två rundor satt sig i en fin position. 

Torsdagens 69-rond följde Karlsson upp med 70 slag på fredagen och tre under par gör att han, med en hel del spelare kvar ute på banan, är delad 16.

På fredagen inledde Karlsson med en bogey. Den följdes upp med en birdie och till slut blev det 34 slag de första nio hålen, ett under par. På de sista nio hålen blev det därefter två raka birdies för att därmed klättra rejält på ledartavlan. Men bogeys på hål 15 och 18 gör att 25-åringen till slut gick runt på 70 slag, ett under par.

Efter två varv menar Karlsson att spelet fortfarande är på plats men att spelet på greenerna har förbättringspotential.
– Spelet känns nästan likadant. Jag har slagit många bra slag men jag har det lite kämpigt med puttern hittills. Men det känns bra överlag och det ska bli kul att försöka klättra lite under helgen, säger Karlsson till Svenskgolf.se.

Veckans bana är lite annorlunda jämfört med många andra på touren. Nairobi är en högt belägen stad och det gör att bollen flyger längre än på många andra golfbanor.

– Den är smal på många hål och sen går bollen väldigt långt så jag slår många järn från tee och håller den i spel. Banan bjuder på många birdiechanser men har också några tuffa hål där par är bra.
– Nu ska jag försöka gå ut och svinga lika fritt i helgen bara och försöka rulla i några puttar, så får vi se vad det räcker till.

Leder tävlingen gör sydafrikanen Louis De Jager. Han är efter 36 spelade hål -12 och har därmed fyra slags marginal ned till tvåan, Jack Singh Brar.