Smakstart för Fleetwood

Tommy Fleetwood slutade delad trea förra veckan. Kanske kan han nu ta sin första seger på PGA Tour. Efter 18 spelade hål är engelsmannen i delad ledning.

Smakstart för Fleetwood
Tommy Fleetwood spelade så bra sista nio hålen att han såg ut att kunna gå på vatten. //Foto: Getty images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Tommy Fleetwood har vunnit vid fyra tillfällen på European Tour. Han var i höstas en av Europas starkast lysande stärnor under Ryder Cup och engelsmannen är rankad 13 i världen.

Trots stjärnstatusen saknas dock en seger på andra sidan Atlanten. Kanske kan han ha inlett veckan då debutsegern på PGA Tour kommer. 

För under torsdagen en birdie och åtta par under sina första nio hål. Under de hålen kanske inte scoren var precis det han sökte, men det gav honom rätt känsla inför hans sista nio hål för dagen (banans första nio).

Hål 1: Birdie
Hål 2: Birdie.
Hål 3: Par.
Hål 4: Par.
Hål 5: Birdie.
Hål 6: Par
Hål 7: Birdie:
Hål 8: Birdie.
Hål 9: Birdie. 

Med endast 30 slag på de sista nio hålen lyckades engelsmannen därmed gå runt på 65 slag, sju under par. Det gör att han är i delad ledning med Keegan Bradley.
– Jag var riktigt bra från tee i dag. Det är där jag oftast är som bäst och den här banan är rättvis men tuff. Spelar du bra kan du gå riktigt lågt. Det finns fyra par 5-hål där ute som du kan nå på två slag, sa Fleetwood efter rundan.
– Jag älskar den här banan. Om du gillar golf borde du gilla den, egentligen. Det här är en så rättvis bana du kan få. Om du slår bollen bra så som jag gjorde i dag, kommer du ha dina chanser att skjuta en låg score.

Fem slag efter Tommy Fleetwood och Keegan Bradley hittar vi tävlingens bäste svensk efter 18 spelade hål – Alex Norén.

Med fyra birdies och två bogeys signerade han ett scorekort på 70 slag. Det innebär att Alex Norén är delad 35:a.

Så här såg hans birdieputt ut på hål 17:

Henrik Stenson hade en desto tyngre dag och är delad 118 efter en 75-rond under torsdagen.

Här är toppen av ledartavlan:


Vinner Fleetwood?
Ja
5
9
Nej