Nicklaus mål: 100 miljoner dollar till barnsjukhus

Familjen Nicklaus arbetar för att hjälpa barn i nöd. Deras nya projekt ska samla in över 930 miljoner kronor till välgörande ändamål.

Nicklaus mål: 100 miljoner dollar till barnsjukhus
Jack och Barbara Nicklaus har presenterat sitt nya välgörenhetsprojekt. //Foto: Getty images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Under onsdagen meddelade Jack Nicklaus och hans fru Barbara Nicklaus att de blivit en del av välgörenhetsprojektet "Play Yellow". Målet är att kampanjen under fem års tid ska samla in 100 miljoner dollar, 932 905 441 kronor, till barnsjukhus.
Sedan tidigare har familjen Nicklaus varit involverade i Childrens Miracle Network Hospitals och samlat in många miljoner kronor.

Anledningen till att projektet heter "Play Yellow" är att Nicklaus ofta spelade söndagsvarven i en gul tröja. Det gjorde 18-faldige majorvinnaren för att hedra Craig Smith, en son till en familjevän som efter en lång kamp mot en ovanlig bencancer avled 1971 – bara 13 år gammal.
– När jag spelade var välgörenhet något vi sysslade med. Vi tänkte kanske inte så mycket på det, men vi gjorde det. Men jag spelade många gånger tillsammans med Bob Hope för att samla in pengar och han var underbar, och jag såg allt han gjorde för välgörenhet, sa Nicklaus under en presskonferens.

Bob Hope påverkade Jack Nicklaus så mycket att han redan under urpremiären av hans egna tävling, Memorial Tournament, började arbeta för att samla in pengar till barnsjukhus. Året var då 1975.

När sedan Honda Classic flyttade till Palm Beach County i Florida skapade Barbara och Jack Nicklaus "Childrens Health Care Foundation" 2004. Den välgörenhetsorganisationen har sedan dess samlat in mer än de 100 miljoner dollar som familjen Nicklaus nu vill samla in med sin nya organisation.

Totalt finns det 14 barnsjukhus skapade av Jack Nicklaus på olika platser i USA. Enligt familjen finns det inget viktigare än att hjälpa barn och deras familjer när de är i nöd.
– Barbara supportade mig i 40 år. Sedan blev det här hennes grej. Under tiden har mitt fokus förändrats och är nu att hjälpa barn. Det är väldigt givande.
– Jag behöver inte golfen längre. Jag behöver inget annat heller. Men många behöver det golfen har satt oss i en position att skapa, sa Jack Nicklaus.


Fint!
Ja
15
0
Nej