Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard – Round Three

Tournytt

”Förr eller senare kommer jag vinna”

Matthew Fitzpatrick leder Arnold Palmer Invitational med ett slags marginal ned till tvåan, Rory McIlroy.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-10 Uppdaterad 2019-12-12

Med 18 hål kvar att spela av årets Arnold Palmer Invitational är det dubbelt europeiskt i topp.

Tidigare Nordea Masters-vinnaren, Matthew Fitzpatrick är -9 och i ensam ledning med 18 hål kvar att spela. Ett slag bakom honom är Rory McIlroy. 

Under lördagen gjorde “Fitz” fem birdies och resten par. De 67 slagen var ett mer än Rory McIlroy. Efteråt sa den 24-årige engelsmannen att han var nöjd med sitt spel.
– Vi spelade smart. Jag har varit bra från tee hela veckan och lyckades träffa många greener. Det är viktigt att träffa där man siktar på så här snabba greener, sa Fitzpatrick efter rundan.

Trots att Fitzpatrick bara är 24 år har han redan fem segrar på European Tour. Än så länge har han inte vunnit i USA men förutsättningarna för att lyckas kan knappast vara bättre än de är nu.
– Det är spännande att vara i en bra position inför söndagen. Det är en annan atmosfär här i USA. Banorna är annorlunda och det är en annorlunda känsla.

Vinn 5 dussin golfbollar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev

En spelare som vet allt om hur det är att vinna i USA är Rory McIlroy. Nordirländaren har vunnit på touren 14 gånger och senast det skedde var på just Bay Hill under fjolårets upplaga av Arnold Palmer Invitational.
– Jag har samma känsla som då. Jag spelade ganska bra de första dagarna, men blev ändå bättre för varje dag som gick. Det kändes mycket bättre där ute i dag och jag hoppas kunna behålla den känslan, sa Rory McIlroy efter rundan.
– Jag har självförtroende i mitt spel överlag. Jag är på väg åt rätt håll. Jag har fyra raka topp 5-placeringar under inledningen av året. Jag känner mig bekväm och förr eller senare kommer jag vinna.

Henrik Stenson bytte caddie till sin lördagsrond. Vännen Marcus Larsson fick kliva åt sidan och istället var det Fanny Sunesson som hjälpte svensken under lördagen. Den duon gick runt på 69 slag och det gör att Stenson är på en delad 17:e plats.

Här är toppen av ledartavlan:

”Förr eller senare kommer jag vinna”


Text: Jesper Johansson • 2019-03-10
TournyttMatthew FitzpatrickPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top