Commercial Bank Qatar Masters – Day Three

Tournytt

Karlsson: ”Det är inte så mycket att tänka på”

Anton Karlsson är bara två slag från ledningen med 18 hål kvar att spela. Hans plan är att fortsätta på samma sätt som tidigare.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-09 Uppdaterad 2019-12-12

I svåra förhållanden lyckades Anton Karlsson under lördagen gå runt på 70 slag. 26-åringen gjorde under lördagen två bogeys och fyra birdies men hade flera chanser att få ringa in ytterligare en siffra på de sista hålen.
– Det var väldigt svårt där ute och jag tar 70 slag en dag som den här. Men när jag väl hade tagit mig förbi hål 14 var det medvind och de hålen är kanske banans lättaste. Där hade jag nog kunnat få med mig något mer, sa Karlsson till Viasat Golf efter rundan.

Vinn 5 dussin golfbollar – anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Det som gjorde golfandet svårt under lördagen var vinden. En byig vind som skiftar riktning gjorde att spelarna där ute hade svårt att besluta sig för vilken klubba och vilket slag de skulle slå. Dessutom skapade vinden små sandstormar.
– Det kändes som att man var tvungen att chansa lite. Det blåste nästan tre klubbor där ute konstant men det var svårt att veta var vinden kom ifrån.
– Dessutom kom det små sandstormar. Det är man ju inte riktigt van vid, sa Karlsson.

70 slag på lördagen innebär att svensken är -8 totalt. Det innebär att han är två slag bakom ledaren Oliver Wilson med 18 hål att spela. För att kunna klättra ytterligare och kanske till och med vinna känner Knivstaspelaren att han måste fortsätta på den inslagna vägen.
– Jag ska försöka ta mig ut hit på banan och göra samma sak som jag gjort de senaste två dagarna. Det är inte så mycket att tänka på.

Här är toppen av ledartavlan:

Karlsson: ”Det är inte så mycket att tänka på”

Och här är svensktoppen:

Karlsson: ”Det är inte så mycket att tänka på”


Text: Jesper Johansson • 2019-03-09
TournyttAnton KarlssonEuropean TourTournytt
Scroll to Top