World Golf Championships – Mexico Championship – Final Round

Tournytt

USGA backar efter att ha hängt ut Thomas

Justin Thomas har öppet kritiserat de nya golfreglerna. USGA svarade med att öppet kritisera amerikanen för att han inte vill diskutera reglerna med dem. Nu har det amerikanska golfförbundet backat från den anklagelsen.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-06 Uppdaterad 2019-12-12

Justin Thomas har sedan de nya reglerna trätt i kraft vid ett flertal tillfällen visat sitt missnöje. På Twitter har majorvinnaren flera gånger skrivit att reglerna måste göras om och att förändringarna inte bara har varit bra. 

På en av de här tweetsen svarade USGA:s officiella PR-konto och hängde där ut Justin Thomas och skrev att amerikanen bland annat ställt in flera möten.

Justin Thomas fick svara på den tweeten och bråket med USGA inför veckans Arnold Palmer Invitational och amerikanen sa då att USGA ljuger.
– Det retade upp mig eftersom det inte var sant. Jag har inte ställt in någonting, speciellt inga möten. Men det är vad det är och allt jag vill är det bästa för golfen och det bästa för sporten, sa Thomas då. 

Även USGA:s tävlingschef, John Bodenhamer, fick kommentera ordväxlingen över internet.
Han sa då så här:
– Det är tydligt att direkt kommunikation mellan oss är rätt väg att gå. Vi ska prata med Justin och vi är glada att det kommer ske inom några dagar. Vi försöker samarbeta så gott vi kan.

Thomas i öppet bråk med USGA: ”Justin, vi behöver prata”

Under tisdagen skickade samma Twitterkonto som tidigare sågat Justin Thomas ut en ursäkt.
I en tweet skrev USGA PR:
“Efter längre och mer direkta samtal med Justin Thomas inser vi att han inte undvikit att diskutera något med USGA eller ställt in några möten. Vi värderar hans och alla spelares åsikter och engagerar oss för att ha en produktiv dialog nu när golfvärlden anpassar sig efter de moderniserade golfreglerna”.

I kommentarerna till tweeten kan man läsa många upprörda golfsupportrar som undrar om det här verkligen var en ursäkt.

En av dem var Lee Westwood:



Text: Jesper Johansson • 2019-03-06
TournyttGolfreglerJustin ThomasPGA TourTournyttUSGA
Scroll to Top