The Masters – Round Two

Tournytt

Ryder Cup-kaptenerna försvarar golfreglerna

Padraig Harrington har efterträtt Thomas Björn som Ryder Cup-kapten. Nu försvarar duon de nya golfreglerna.

Text: CM Hellsten • 2019-03-06 Uppdaterad 2019-12-12

Vid årsskiftet genomfördes den största regelförändringen inom golfsporten på 67 år och vid många tävlingar sedan dess har det uppstått uppmärksammade regelincidenter ute på touren.
I Honda Classic fick amerikanen Adam Schenk två slags plikt för brott mot regel 10.2b.

USGA backar efter att ha hängt ut Thomas

Det är regeln gällande en caddie som står bakom spelaren vid slaget och därmed kan “linjera” spelaren för att sikta rätt.
Justin Thomas tog Adam Schenk i försvar och twittrade ironiskt. Det ledde till en fejd i sociala medier med USGA – som kritiserade Justin Thomas personligen, men sedan pudlade och bad som ursäkt.

Scott: ”Golfen har blivit till åtlöje”

Många spelare har varit kritiska mot de nya golfreglerna men Ryder Cup-kaptenerna Padraig Harrington (nuvarande) och Thomas Björn (den tidigare) väljer att försvara golfens styrande organ USGA och R&A.
– Regeln om “linjering” av en spelare är en modifiering av en gammal regel, en caddie kan inte stå direkt bakom en spelare när han slår. Den här ändringen är en av 20 där domare och spelare från våra tävlingar har fått lämna synpunkter, skriver Padraig Harrington på Twitter.

Sex ”regler” som borde gälla för glada amtörer

Så här tycker Thomas Björn:
– Jag hatar att se caddies “linjera” upp spelare. Är det därför du tränar? Om regeln säger att du inte får göra det – varför göra det? Det är intressant att R&A och USGA får så mycket kritik från spelare och caddies. Spelare från hela världen tillfrågades och fick tycka till om vilka regler som borde ändras, precis som domare och tävlingsledare.



Text: CM Hellsten • 2019-03-06
TournyttGolfreglerPadraig HarringtonThomas BjörnTournytt
Scroll to Top