"Rookie of the year" byter namn – hyllar Arnold Palmer

Från och med nu kommer priset "Rookie of the Year" i stället heta "Arnold Palmer Award".

"Rookie of the year" byter namn – hyllar Arnold Palmer
Från och med nu heter priset för årets nykomling på PGA Tour "Arnold Palmer Award". //Foto: Getty images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

1996 var det Tiger Woods som vann priset Rookie of the year. Aaron Wise vann ifjol. Priset har funnits sedan 1990 och den första vinnaren av priset blev Robert Gomez som under sin debutsäsong vann vid två tillfällen. Bland annat vann han på Bay Hill efter att ha satt ett inspel på tävlingens 72:a hål.

Det slaget kan du se här:

På samma bana där Gomez lyckades sätta slaget från fairway befinner sig PGA Tour den här veckan. Arnold Palmer Invitational ska avgöras och det kan väl knappast passa bättre att presentera det nya namnet på priset "Rookie of the year". För från och med nu kommer årets nykomling på PGA Tour att vinna "Arnold Palmer Award".

– Arnold Palmer var golfens bästa ambassadör med sin modiga spelstil och sanna passion och respekt för sporten och alla fans. En "tumme upp", en vinkning, en noggrant skriven autograf, ett tack – simpla gester som de här har Herr Palmer skickat med ett oräkneligt antal unga spelare för att forma sin personlighet både på och av golfbanan, säger Jay Monahan, PGA Tour-kommissionär, i ett pressmeddelande.

I veckans upplaga av Arnold Plamer Invitational återfinns elva tidigare vinnare av priset Rookie of the year, som nu alltså heter Arnold Palmer Award.