DJ: “Det är viktigt att hålla på med flera sporter som ung”

Dustin Johnson höll på med flera idrotter som ung. Nu är han bäst i världen i golf.

DJ: “Det är viktigt att hålla på med flera sporter som ung”
Här är Dustin Johnsons råd till barn och deras föräldrar. //Foto: Dustin Johnson via Twitter
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

När majorvinnaren Pernilla Lindberg spelar pro-am inför tävlingar på LPGA Tour får hon ofta frågor om hur lilla Sverige långt upp i norr kan producera så många duktiga golfspelare.
Det berättade Pernilla Lindberg i en intervju med Svenskgolf.se.

Så här brukar hon svara:
– Två grejer. Juniororganisationen med tävlingarna som vi har är otroligt bra och hur SGF stöttar med landslaget. Sedan tror jag också att vi svenskar växer upp som mer allround-atleter eftersom vi på grund av klimatet inte kan spela golf hela året. Vi blir inte så fokuserade på att bara vara golfare – som de som växer upp i Florida. Vi håller på med andra sporter och blir bättre atleter.

Så det är alltså bra med snö och kalla vintrar?
– Ja, det ger en bra balans för de unga golfarna.

Dustin Johnson är inne på samma linje.
I samband med att den nye världsettan valdes in i Myrtle Beach Golf Hall of Fame och invigde sin DJ Golf School på TPC Myrtle Beach blickade han tillbaka på uppväxten i South Carolina.

Till Golf.com säger DJ så här:
– Jag utövade alla sporter när jag växte upp. Det är viktigt att hålla på med olika idrotter som ung och jag tror att det hjälper till att utveckla egenskaper som är bra för din golf. Många barn fokuserar på en sport i så tidig ålder att de riskerar att bränna ut sig. När du blir lite äldre kan du börja välja inriktning. Som pappa till två vill jag att mina barn ska ha roligt när de idrottar.


DJ har rätt!
Ja
28
5
Nej