”Jag lägger väldigt mycket tid på skolan”

Julia Engström reser världen runt och spelar professionell golf på dagarna. På kvällarna studerar hon.

”Jag lägger väldigt mycket tid på skolan”
Julia Engström har fullt upp då hon både går i skolan och spelar professionell golf. //Foto: Getty images

I Svensk Golf Podcasts avsnitt 34 ästar supertalangen Julia Engström. Svenskan är 17 år gammal men redan en professionell golfspelare på Ladies European Tour. Trots att hon redan tjänar pengar på sitt golfande tillhör dock skolarbete vardagen för Engström, som tar studenten i vår.

Enligt Engström själv har skolarbetet fungerat bättre än hon trodde det skulle göra.
– Hela skolan har stöttat mig och jag har haft lite tur med skolan och att de hjälpt till. Jag vet att jag är ganska mycket extrajobb för dem. De får lägga om sin planering och jag får ett specialschema som är jobbigt för dem, säger Engström i Svensk Golf Podcast.
– Men det är kul att de är så stöttande och intresserade. De hör av sig och tycker det är kul. Det har varit viktigt för mig för att få det att fungera. 

För många nyblivna proffs är det nog så svårt att fokusera på golfkarriären. Att dessutom behöva lägga många timmar på skolgång skulle antagligen sätta käppar i hjulen för många talanger på världens största tourer. Men Julia Engström är inte som alla andra. När hon blev professionell fick hon höra från vänner och andra att hon kanske borde sluta skolan. Men det var aldrig ett alternativ.
– Jag lägger väldigt mycket tid på skolan och har alltid gjort det. Jag tycker det är väldigt viktigt. Jag vill ha min gymnasieutbildning. Jag vill känna att jag har en trygg grund, säger Engström i Svensk Golf Podcast.

Lyssna på det senaste avsnittet av Svensk Golf Podcast för att höra ännu mer från en av Sveriges största talanger. Bland annat berättar Ringenässpelaren om första starterna i majortävlingar, hennes mål framöver och vilka hon helst vill spela tillsammans med i en fyrboll.

Avsnittet finns nedan och där poddar finns!


Imponerande att både studera och spela!
Ja
35
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.