DP World Tour Championship – Day One

Tournytt

Norén bäste blågul i Mexiko

Efter 18 spelade hål har de tre svenskar som är med i veckans WGC-tävling en hel del att göra om de ska blanda sig in i segerstriden.

Text: Jesper Johansson • 2019-02-22 Uppdaterad 2019-12-12

WGC-tävlingar har ingen kvalgräns, vilket är bra för de spelare som efter 18 spelade hål är en bit ifrån toppstriden. Just så är det för de tre svenskarna som deltar i veckans WGC- Mexico Championship.

Alexander Björk inledde starkt med två raka birdies men därefter blev det en bogey på hål 13 (hans fjärde för dagen) och sedan blev det en dubbel på hål 17 (åttonde för dagen). Därmed var han ett över par när halva rundan var spelad. På hans sista nio hål för dagen blev det tyvärr ytterligare fyra bogeys.
Till slut gick Björk runt på 75 slag, fyra över par, och därmed är han delad 58 efter 18 spelade hål.

Norén bäste blågul i Mexiko
Alexander Björks scorekort

Näst bäste svensk efter 18 spelade hål är Henrik Stenson. Men med en knackig start kunde det ha blivit en helt annan tävling för majorvinnaren. På de första nio gjorde svensken sex par och tre bogeys.

De sista nio blev dock betydligt bättre och med två birdies och sju par fick Stenson till slut signera ett scorekort innehållandes 72 slag, ett över par.

Norén bäste blågul i Mexiko
Henrik Stensons scorekort

Bäste svensk är Alex Norén. Efter en stark inledning, två under par efter sex spelade hål, gick det dock trögare. Två bogeys och resten par innebär att Norén är på par efter 18 spelade hål. Därmed delar han 25:e platsen i tävlingen med ett begränsat startfält.

Norén bäste blågul i Mexiko
Alex Noréns scorekort

Leder tävlingen gör Rory McIlroy. Nordirländaren är åtta under par.

McIlroy i ensam ledning



Text: Jesper Johansson • 2019-02-22
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenHenrik StensonTournyttWGC
Scroll to Top