Genesis Open – Final Round

Tournytt

Efter kritiken: ”Jag har ökat tempot en hel del”

J.B. Holmes vann Genesis Open. Men eftersnacket har snarare handlat om speltempo än hans prestation.

Text: Jesper Johansson • 2019-02-18 Uppdaterad 2019-12-12

J.B. Holmes har ett anseende att vara en av PGA Tours absolut långsammaste spelare. Efter segern i Genesis Open försvarade han sig och sa att han faktiskt snabbat på. 

Holmes snuvade Thomas på segern

På grund av busväder fick spelarna på Riviera GC spela en hel del golf under söndagen. Holmes fick spela 33 hål och lyckades vinna efter att ha gått ett under par på avslutningsvarvet. Men istället för hans fina golfspel har amerikanen mottagit en hel del kritik på grund av sitt speltempo. Han själv anser att det inte var något konstigt.
– Om du spelar i kraftiga byvindar får vi se hur snabbt du spelar när det handlar om den här mängden pengar, poäng och allt. Man kan inte bara kliva upp och slå till bollen när. Det blåder så mycket, sa Holmes efter segern.

STRÖMBERG: Sluta dalta med proffsen!

Enligt amerikanen kan han inte kritiseras för sitt tempo då domaren aldrig “satte honom på klockan”, vilket innebär att han varnas.
Detta trots att den sista gruppen, där Holmes spelade, var mer än ett hål bakom den näst sista bollen. Holmes menar att han faktiskt blivit snabbare med åren.
– När jag först kom ut på touren var jag riktigt långsam. Men jag har ökat tempot en hel del. Jag har blivit bättre. Det finns stunder då jag antagligen är för långam, men det är vad det är.
– Jag var aldrig på klockan. Jag blev aldrig varnad. TV vill att det alltid ska gå jättesnabbt hela tiden, sa Holmes efter sin sista runda som spelades i 5,5 timmar.



Text: Jesper Johansson • 2019-02-18
TournyttJ.B. HolmesPGA TourTournytt
Scroll to Top