Kuchar: "Jag skäms"

Stjärnan ber om ursäkt för okänsligt uttalande

Kuchar: "Jag skäms"
Kuchar tillsammans med David "El Tucan" Ortiz efter segern i Mexiko // Foto: Getty Images

Matt Kuchar tog sin första vinst på nästan fyra år då han segrade i Mayakoba Classic i Mexiko i november förra året.

På bagen hade han en lokal caddie, David Giral Ortiz, som hoppat in istället för Kuchars ordinarie och allt var en solskenshistoria till en början. Men när det senare visade sig att Ortiz istället för de normala tio procenten bara fått 5 000 dollar av segerchecken på 1,3 miljoner dollar växte kritiken mot Kuchar.

Sanningen var att de hade ett avtal som skulle ge Ortiz 4 000 dollar vid en top 20-placering och att en eventuell betalning vid seger inte diskuterats och såtillvida hade Kuchar inte gjort något fel.

Enligt Kuchar var segerbonusen på 1 000 dollar ett lagom tack för en fantastisk vecka, något som dock många tyckte var extremt snålt för att komma från en spelare som spelat in över 450 miljoner kronor i karriären.

 

Kritiken blev inte mindre när Kuchar senare uttalade sig för att förklara händelsen:

"För en kille som tjänar 200 dollar om dagen är 5 000 en fantastisk vecka" och "Det här är verkligen ingenting som jag kommer att sova dåligt av" är bara två av citaten som lyftes fram i nyhetstexter runt om i golfvärlden.

Nu har Kuchar ändrat inställning och han offentliggjorde ett nytt uttalande inför andra ronden av Genesis Open.

"Mina kommentarer var okänsliga och jag skämdes när jag läste dem", skriver Kuchar bland annat.

Han lovar att gottgöra Ortiz och skriver att caddien ska få den ersättningen han begär samtidigt som Kuchar ska ta kontakt med honom och be om ursäkt för att han överhuvudtaget hamnat i den här sitsen. Kuchar ska dessutom ge tillbaks en del av segersumman till Mayakoba Classic som kompensation för den negativa publicitet som händelsen orsakat.

Kuchar skriver också:

"Golf är ett spel där vi är våra egna domare, jag borde gett mig själv pliktslag för länge sedan så hade den här situationen aldrig uppstått"

 

Bättre sent än aldrig.
Ja
552
64
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.