Mickelson nära segern – då avbröts spelet

Phil Mickelson gick mot segern på Pebble Beach, men flera tidigare avbrott gjorde så att mörkret satte stopp för ett avgörande under söndagen.

Mickelson nära segern – då avbröts spelet
Phil Mickelson ser ut att gå mot sin femte(!) seger i AT&T Pro Am Pebble Beach. // Foto: Getty Images

Under hela veckan har vädret varit ett stort samtalsämne kring AT&T Pro Am Pebble Beach. Regnskurarna har avlöst varandra och spelet har fått avbrytas flera gånger. 

Söndagen var inget undantag.

Först gjorde ett oväder så att de första spelarna kom iväg en timme senare än väntat och precis innan ledarbollen skulle slå ut började det att hagla så att spelet avbröts i ytterligare två timmar.

När ledarbollen väl kom ut på banan var det Paul Casey som startade som ensam ledare, med tre slags marginal ner till Phil Mickelson på andra plats.

Både Mickelson och Casey undvek bogeys under de första nio hålen, men när Mickelson rullade i sin tredje birdie för dagen på det nionde hålet var ledningen nere till ett slag.

Mickelson gjorde ytterligare en birdie på det tionde hålet efter att ha flirtat med Stilla havet på utslaget och Caseys försprång borta.

Se Mickelson birdie på det tionde hålet:

Strax efter Mickelsons läckra birdie på hål tio signerade Scott Stalling sitt scorekort som ny ledare i klubhuset på femton under par.

Bogeys på hål 11 och 12 innebar tappad ledning för Paul Casey och när Mickelson svarade med birdies på hål 13 och 14 var Lefty plötsligt i ensam ledning.

Efter den sena starten blev nu mörkret ett problem, i alla fall för Paul Casey som tyckte att det var för mörkt för att fortsätta. Tävlingsledningen meddelade att spelet skulle avbrytas och återupptas på måndag istället, ett beslut som Mickelson var uppenbart missnöjd med. 

Det var endast Casey och Mickelson som inte hann spela klart och de två kommer att återuppta spelet på måndag klockan 17:00 svensk tid.

Bäste svensk blev Jonas Blixt, som inledde tävlingen starkt. Värmlänningen sköt 70 (-2) under söndagen och slutar på en delad 38:e plats. 

Klicka på bilden för att se hela leaderboarden


Mickelson kommer att ta hem det här!
Ja
24
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.