Mickelson höll undan

Phil Mickelson spelade bra under de återstående två hålen av AT&T Pebble Beach Pro-Am och lyckades därmed vinna för 44:e gången i karriären.

Mickelson höll undan
Två stabilt spelade hål gjorde att Phil Mickelson vann på Pebble Beach. //Foto: Getty images

På grund av en hagelstorm kunde inte alla spelare ta sig runt på Pebble Beach under söndagen. Därför fick AT&T Pebble Beach Pro-Am avgöras på måndagen.

Phil Mickelson hade två hål kvar att spela och ledde med tre slag ner till den andra spelaren som inte hunnit klart – Paul Casey.

17.00 svensk tid startade de båda spelarna genom att Paul Casey puttade på hål 16. Han gjorde där par och sedan gick de vidare till hål 17. 

Där slog sig Phil Mickelson upp nära flaggan men gjorde bara ett par.
Paul Casey slog sig upp lika nära – men gjorde också ett par.

Därmed var Phil Mickelsons ledning fortsatt tre slag inför hål 18.

På avslutningshålet slog Phil Mickelson ut med en järnklubba och landade mitt i fairway. Paul Casey valde att slå ut med drivern och även han var i fairway, men betydligt längre fram.
Därmed hade engelsmannen en chans att nå greenen på två slag. Phil Mickelson spelade dock säkert och visste att han hade tre slags marginal. En järnklubba mitt i fairway gjorde att han enkelt nådde green på tre slag.

Casey då? Han slog ett järn från fairway men nådde inte riktigt fram till greenen. Därmed var tävlingen över och Phil Mickelson vann AT&T Pebble Beach Pro-Am 2019.

 

 

Segern innebär att Phil Mickelson nu vunnit 44 gånger och 48-åringen, som inlett 2019 starkt, ser ut att inte vara klar än. Så här sa han efter måndagsavslutningen:
– Det har varit en speciell vecka på en speciell plats för mig. Min morfar var caddie här när han var ung och här startade min karriär. Jag är glad att få vinna här igen.
– Jag tackade Paul i morse för att vi spelade klart i dag. Jag var i min bubbla och såg inte nackdelarna med att spela klart i mörkret. Men i dag gjorde jag det och är tacksam för att vi spelade klart i dag istället.

Här är ledartavlan från Pebble Beach:


Grattis Phil!
Ja
44
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.