Waste Management Phoenix Open – Round Three

Tournytt

Fowler leder med fyra

Ska han äntligen lyckas knyta ihop säcken?

Text: Martin Strömberg • 2019-02-03 Uppdaterad 2019-12-12

Rickie Fowler fortsätter att spela stor golf på Scottsdales Stadium course.

För andra året i rad har han ledningen i Waste Management Phoenix Open inför sista ronden men den 30-åriga amerikanen har haft märkligt svårt att få till det under avslutningsronder då han är i hetluften.

Detta är sjunde gången Fowler haft ledningen efter 54 hål på PGA-touren och de tidigare sex gångerna har det blivit slutronder över par varenda gång. Och bara en gång har det räckt till seger.

Ifjol här i Scottsdale tappade han ledning till en slutlig delad efteplats efter en avslutande 73-rond och Fowler har fått ett litet rykte om att inte riktigt hantera pressen sista dagen.

– Jag har varit nära här flera gånger och det är en speciell plats för mig. Det vore fantastiskt att få vinna men jag kan bara gå ut och spela så bra jag kan och försöka njuta av situationen, sa Rickie efter sin 64-rond på lördagen.

Ledningen ner till tvåan Matt Kuchar är fyra slag och ytterligare ett slag bakom finns Fowlers bästa polare, Justin Thomas. 

– Vi kommer att ha kul på banan och jag vet att de kan gå lågt men som sagt jag kan bara på verka mitt eget resultat och skjuter jag 64 en rond till så har jag stor möjlighet att vinna.

Alex Norén klättrade tolv placeringar efter en rond på två under par (69) och är på delad 52:a plats inför sista dagen. Fredrik Jacobson är delad 65:a efter en rond på 72 slag.

 


Text: Martin Strömberg • 2019-02-03
TournyttAlexander NorenFreddie JacobsonJustin ThomasMatt KucharPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top