Garcia goes bananas - igen

Skadade greener avsiktligt under tredje ronden

Garcia goes bananas - igen
Sergio Garcia under tredje ronden av Saudi International // Foto: Getty Images

Spanjoren och Masterssegraren från 2017, Sergio Garcia, fick lämna Saudi International redan under lördagen.

Det finns inga bilder av händelserna men andra spelare anmälde Garcia efter att han flera gånger använt puttern för att skada greenytorna.

Garcia diskvalificerades enligt regel 1.2a som behandlar en spelares uppträdande efter att avsiktligt ha skadat flera greener på Royal Greens G&CC.

Regel 1.2

Riktlinjer för spelares uppträdande

Alla spelare förväntas spela i spelets anda genom att:

uppföra sig på ett hederligt sätt - till exempel genom att följa reglerna, tillämpa alla former av plikt och att vara ärlig när det gäller alla aspekter av spelet.

vara hänsynsfull mot andra - till exempel genom att spela i rask takt, värna om andras säkerhet och inte störa en annan spelares spel.

ta väl hand om banan - till exempel genom att lägga tillbaka uppslagna torvor, jämna ut sand i bunkrar, laga nedslagsmärken och inte orsaka onödig skada på banan.

I ett uttalande via Europatouren tar Garcia avstånd från sitt uppträdande:

"Jag respekterar beslutet. I frustration skadade jag några greener vilket jag ber om ursäkt för och jag meddelade mina medspelare att det aldrig kommer att hända igen."

Detta är dock långt ifrån första gången som Sergio Garcia har gått bärsärk på banan när det tar emot.

På gott och ont har den spanske stjärnan temperament som en aktiv vulkan, ofta hjälper det honom men ibland slår det över lite långt åt fel håll. 

Ni kan se ett axplock av spanjorens utbrott tidigare i karriären här nedanför.

 

Inte så bra.
Ja
50
227
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.