Desert Classic – Final Round

Tournytt

Mickelson om magiska segersiffran: ”Är det realistiskt?”

43 segrar har det blivit för Phil Mickelson i karriären. Tidigare har han sagt att 50 är målet – men nu tvekar amerikanen. Ska han hinna dit?

Text: Jesper Johansson • 2019-01-31 Uppdaterad 2019-12-12

När Phil Mickelson vann WGC-Mexico Championship i februari 2018 tog han sin 43:e professionella seger. Efteråt fick han frågan om 50 vinster i karriären var realistisk och det var inget snack om vad amerikanen trodde då.
– Jag kommer komma dit, sa han då.

Tidigare i år var Mickelson nära att vinna Desert Classic men lyckades inte ta vara på sin ledning efter 54 hål och slutade tvåa i tävlingen. Även då var han självsäker att 50 vinster var inom räckhåll.

Nu, två veckor senare, är det inte riktigt samma tongångar.
Inför veckans Waste Management Phoenix Open sa Phil Mickelson så här:
– Jag måste vara realistisk gällande sju till segrar, är det verkligen realistiskt? Det är definitivt mitt mål och något jag strävar efter men jag vet att det verkligen inte kommer bli enkelt, sa Mickelson enligt Golf Channel.
– Så jag är inte 100 procent säker på att jag ska vinna som jag varit tidigare. Jag är lite mer realistisk eftersom jag trodde att jag skulle vinna mer förra året men spelade uselt på slutet av säsongen.

Världens häftigaste hål

Den svaga avslutningen på säsongen har Mickelson nu tagit igen genom en bra försäsong. Efter några förändringar, som han själv uttrycker det, började han 2019 väldigt bra.
48-åringen var den som slog längst av alla i Desert Classic med sitt driversnitt på 290 meter. Men eftersom han slutade 64:a i puttstatistiken kunde han inte ta hem segern. I den statistiken var han dock rankad 13 totalt under föregående år. Därför finns det tecken på att golfåret 2019 kan bli ett av Mickelsons bästa.
– Jag är alltid positiv men jag är extra optimistisk i år eftersom de delar av spelet jag behövt förbättra nu är bättre. Jag hoppas kunna ha fler bra tävlingar framöver.

I veckan deltar Phil Mickelson i Waste Management Phoenix Open, en tävling han vunnit vid tre tillfällen och totalt har han elva topp 10-placeringar på TPC Scottsdale.

Så sänds veckans golftävlingar



Text: Jesper Johansson • 2019-01-31
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top