Farmers Insurance Open – Round One

Tournytt

Tangerat karriärsbästa för Rahm

Spanjoren leder med ett slag.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-25 Uppdaterad 2019-12-12

Jon Rahm har fått en flygande start i veckans PGA Tour-tävling. Farmers Insurance Open spelas på Torrey Pines två banor och den norra, där Jon Rahm startade tävlingen, anses vara enklare.

Därför måste proffsen utnyttja sin starttid på anläggningens norra delar för att skjuta en låg score och det gjorde sannerligen spanjoren under torsdagen.

För Jon Rahm tangerade sitt karriärbästa genom at gå runt på 62 slag, tio under par.

På den vakra banan inledde Rahm med en eagle och därefter trummade det på med ytterligare en eagle, en bogey och sju birdies.
– Det är helt klart en bana som passar mig och mina styrkor. Man måste vara väldigt bra med sina järnklubbor och det lyckades jag med där ute. Och jag utnyttjade par 5-hålen så gott jag kunde, sa Rahm efter rundan.

Här är toppen av ledartavlan:

Tangerat karriärsbästa för Rahm

Två svenskar är med i veckans tävling. Alex Norén spelade under torsdagen sin första tävling 2019 men han fick inte starten han var ute efter. På 18 hål blev det visserligen två birdies. Men med fyra bogeys och en dubbel är svensken fyra över par, på en delad 151:a plats.

Jonas Blixt är desto högre upp på ledartavlan. Tre bogeys, sju birdies och åtta par innebär en 68-rond och värmlänningen är därmed delad 27 med 54 hål kvar att spela av veckans tävling.    



Text: Jesper Johansson • 2019-01-25
TournyttJon RahmPGA TourTournytt
Scroll to Top