ANA Inspiration – Round Three

Tournytt

Lindbergs bröllop anpassas efter spelschemat

Pernilla Lindberg ska gifta sig under nästa vecka. Men någon längre smekmånad är det inte tal om. Detta på grund av det hektiska spelschemat.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-23 Uppdaterad 2019-12-12

Pernilla Lindberg har en hel del flygtimmar den här veckan. Svenskan åkte på en blixtvisit till Sverige för att vara med på Idrottsgalan och 24 timmar senare var hon hemma i Florida igen. Men det är inte bara Atlanten hon ska flyga över den här veckan. För till helgen går resan mot Nya Zeeland och Queenstown. Detta för att Pernilla Lindberg och hennes blivande make, Daniel Taylor, ska gifta sig.
– Av alla ställen vi reser runt till i världen är Queenstown det bästa. Det har varit en dröm att komma tillbaka dit och vi har vetat att vi ville ha ett litet bröllop och att vi skulle göra någor speciellt. Det skulle passa rätt så bra med schemat också, säger Lindberg till svenskgolf.se/wp.
– Så vi kommer vara där en vecka med våra föräldrar och syskon. Torsdag 31 januari gifter vi oss i Queenstown.

JOHANSSON: Lindbergs majorseger platsar i Hollywood

Just schemat är något som skapade tillfället för bröllopet i Nya. Zeeland.
Efter den härliga veckan går flyget över till Australien för att tävla igen.
– Det är vad som blir vår smekmånad. Jag spelar två tävlingar i Australien följt av Thailand och Singapore. Det är fullt upp men veckan i Nya Zeeland är en “once in a lifetime”, säger Lindberg.
– Det här är mitt tionde år på touren och det är tråkigt på så sätt att jag missat många kompisars bröllop och stora födelsedagar med släkten. Men så är det och på något sätt har det aldrig riktigt känts som en uppoffring för jag älskar det jag gör. 

Pernilla Lindbergs blixtvisit i Sverige berodde på att hon var nominerad till Årets prestation på Idrottsgalan. Prestationen skedde under ANA Inspiration i april 2018 då svenskan tog sin första professionella seger – i en major.

Då hade hon sin blivande make, Daniel Taylor, som caddie. Men så kommer det inte vara fortsättningsvis. För amerikanen har nu fått ett annat jobb. Taylor är nu caddie åt världsettan, Ariya Jutanugarn.
– Det kokar ned till något väldigt enkelt. I slutet av dagen har vi liksom ingenting att prata om. Jag kan ju inte fråga Daniel hur hans dag har varit och vad han åt till lunch. Det är bäst för relationen att ta en paus i jobbet, säger Pernilla Lindberg till tidningen Ljusnan.

Pernilla Lindbergs nya caddie blir veteranen Roy Clarke, som bland annat burit Se Ri Paks och Sandra Gals bag.


e


Text: Jesper Johansson • 2019-01-23
TournyttLPGA TourPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top