5de3eea4ca956

Tournytt

Då startar Tiger Woods golfåret

Tiger Woods har vunnit på Torrey Pines vid sju tillfällen på 17 starter. Nu meddelar amerikanen att han ska spela på banan igen.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-17 Uppdaterad 2019-12-12

Tidigare i veckan meddelade Rory McIlroy att han ska spela Farmers Insurance Open på Torrey Pines för första gången. Nu har nästa världsstjärna tackat ja till tävlingen.

Rory McIlroy klar för Farmers Insurance Open

Men för Tiger Woods är det inte första gången han spelar tävlingen på de två banorna norr om San Diego. Tiger Woods har tävlat på klubben vid 17 tillfällen. Av dem har han vunnit sju gånger.

Även 2018 startade Tiger Woods säsongen på Torrey Pines. Då blev det en delad 23:e plats. Efter det slutade han topp-10 vid sju tillfällen och avslutade sitt comeback-år med en seger i Tour Championship på East Lake.


Förutom spel i Farmers Insurance Open meddelar också amerikanen att han ska spela Genesis Open på Riviera i Los Angeles.
– Jag ser fram emot att vara tillbaka i Los Angeles för att spela Genesis Open. Det är alltid härligt att få spela på Riviera och jag är väldigt stolt över den kraft Genesis Open har skapat för utbildning genom min välgörenhetsorganisation, säger Tiger Woods i ett pressmeddelande.

Utöver Tiger Woods och Rory McIlroy är det klart att andra stjärnor som Justin Rose, Jordan Spieth, Rickie Fowler, Jon Rahm, Tony Finau ch Xander Schauffele ska spela Farmers Insurance Open. Tävlingen spelas 24–27 januari.

Tisdag 22 januari kommer ett nytt avsnitt av Svensk Golf Podcast. Där pratar Robert Karlsson om hans runda tillsammans med Tiger Woods just på Torrey Pines under US Open 2008.


Text: Jesper Johansson • 2019-01-17
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top