5de3eeca805b0

Tournytt

Rory McIlroy klar för Farmers Insurance Open

McIlroy ska spela på Torrey Pines i slutet av januari.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-15 Uppdaterad 2019-12-12

Rory McIlroy meddelade tidigare i år att han inte ska spela speciellt mycket på European Tour under 2019. Anledningen är dels att PGA Tour gjort om sitt schema men också eftersom han vill ändra på sin planering.

Under de senaste elva åren har nordirländaren inlett sin säsong i Mellanöstern och på European Tour. Inför Tournament of Champions på Hawaii berättade McIlroy att han nu är trött på det, då han är för långt bakom på FedExCup när han väl är tillbaka i USA för att tävla.
– Jag har alltid försökt dela min tid mellan de två tourerna och i år … jag är trött på att vara placerad 100 på FedExCup när det är dags för tävlingarna i Florida.
– Egentligen är det ingen stor grej, jag spelar alltid tillräckligt mycket för att ge mig själv en chans att vinna FedExCup. Men jag gillar inte att se mitt namn med den höga siffran intill. Alla andra har spelat tolv PGA Tour-tävlingar när jag spelar min första eller andra. Det är ingen bra start på säsongen, sa McIlroy.

Rory McIlroy: ”European Tour är ett steg på vägen”

Nu står det klart att världsåttan ska spela på Torrey Pines i februari. Det är första gången McIlroy spelar Farmers Insurance Open och startfältet börjar bli allt mer stjärntätt.

Redan står det klart att Jason Day, Justin Rose, Xander Schauffele, Jon Rahm, Tony Finau, Rickie Fowler och Jordan Spieth ska spela tävlingen som avgörs 24–28 januari.

Än så länge har Tiger Woods, som vunnit tävlingen sju gånger på 17 starter, inte tackat ja till en start på de två banorna utanför San Diego.



Text: Jesper Johansson • 2019-01-15
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top