Kuchar vann Sony Open

Det blev dramatiskt när amerikanen säkrade sin andra seger för säsongen.

Kuchar vann Sony Open
Matt Kuchar poserar med pokalen efter segern av Sony Open. // Foto: Getty Images

Matt Kuchar gick in i finalvarvet i ensam ledning, två slag före landsmannen Andrew Putnam.

Kuchar, som tidigare endast gjort en bogey under tävlingens tre första rundor, fick en tuff start med tre bogeys på de fem första hålen och en tappad ledning till Putnam.

Putnam pch Kuchar spelade sedan jämnt fram till det 10:e hålet då ett läckert inspel från Kuchar bäddade för en birdie och delad ledning.

Se Kuchars inspel på hål 10:

Med fem hål kvar att spela var Kuchar och Putnam lika, men ett bunkerbesök på det 14:e hålet för Putnam resulterade i en bogey och ensam ledning för Kuchar.

Två raka birdies på hål 15 och 16 innebar en ledning på tre slag för Kuchar inför det avslutande hålet. Väl där lyckades den nu 40-årige amerikanen göra ytterligare en birdie och säkrade därmed sin nionde seger på PGA Tour.

Kuchars score under söndagen skrevs till 66 slag (-4) vilket betyder en sammanlagd score på -22. Det är den tredje lägsta scoren genom tiderna på Waialae.

Segern innebär att Kuchar blir den första spelaren med fler än en seger den här säsongen då han även tog hem Mayakoba Classic i november. En stark prestation med tanke på att Kuchars senaste seger innan Mayakoba kom 2014. 

Detta är andra gången som Kuchar lyckats vinna två tävlingar samma säsong, senast var 2013 då han tog hem både Match Play Championship och The Memorial.

Tävlingens enda svensk var Jonas Blixt som tyvärr missade kvalgränsen etter att ha gått tre över par på de två första varven.

Klicka på bilden för att komma till resultatlistan


Jag har spelat golf på Hawaii!
Ja
2
21
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.