Spieths problem med vigselringen

Nygift och med en ring på fingret – men inte på golfbanan.

Spieths problem med vigselringen
Jordan Spieth utan vigselring på golfbanan. //Foto: Getty Images

Förra säsongen spelade Jarmo Sandelin PGA Seniors Championship på Europas seniortour, Staysure, och han fick en hel del rubriker för en udda händelse.
Svensken brukar inför golfronderna förvara klocka och vigselring i sin vänstra ficka, men på väg till 14:e tee på London Golf Club upptäckte han att ringen var borta.

Så här berättade Jarmo Sandelin efteråt:
– Jag insåg då att jag plockat upp klockan på nionde hålet för att ta tid medan vi sökte en förlorad boll, så jag måste ha tappat den där.

När ronden var över fick han hjälp av ett 20-tal anställda från golfklubben som tog med sig en metalldetektor ut på banan och efter 90 minuters letande hittades ringen.

Jordan Spieth gifte sig med sin ungdomskärlek Annie Verret hemma i Dallas i november och vill förstås undvika det som Jarmo Sandelin råkade ut för.
– Att spela golf med en vigselring är en utmaning. Det går bra att svinga, men eftersom jag puttar crosshanded så nästlar sig ringen in i mitt grepp. Risken är att jag förlorar ett antal ringar så till en början spelar jag nog utan den, säger Jordan Spieth till Golf Channel.

 


Spelar du golf med vigselringen på fingret?
Ja
21
39
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.