5de3ef9643b82

Tournytt

Japansk spelare inbjuden till The Masters

Trots att Shugo Imahira inte kvalat in till Masters Tournament kommer han spela tävlingen i april.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-10 Uppdaterad 2019-12-12

Det är tiden på året då spelare får ett brev på posten från Augusta National med en inbjudan till Masters Tournament i april. Det här är förstås en inbjudan alla golfare drömmer om men den är inte helt lätt att få. Traditionellt sätt måste man under föregående år ha vunnit en tävling på PGA Tour eller befinna sig topp-50 på världsrankingen. Men det finns ytterligare sätt att få en plats i majortävlingen i Georgia.

Förändringen: Augusta Nationals 13:e tee

Japanen Shugo Imahira är rankad 53 i världen och har inte vunnit på PGA Tour men trots det kommer han att spela majorn.
26-åringen vann Bridgestone Open på japanska golftouren 2018 och det, tillsammans med flera andra fina placeringar, innebär att han får spela majorn.

Den ovanliga inbjudan menar Fred Riley, ordförande i Augusta National Golf Club, är en del av klubbens planer att öka intresset för sporten globalt.
– Bobby Jones och Clifford Roberts etablerade Masters som en global tävling, så genom åren har internationella spelare fått inbjudningar. Vi är glada att få fortsätta den här traditionen genom att välkomna Shugo Imahira till årets startfält på grund av hans imponerande resultat de senaste tolv månaderna. Vi ser fram emot att se honom och alla andra spela under Masters Tournament i april, säger han i ett pressmeddelande.

The Masters spelas i år 11–14 april.



Text: Jesper Johansson • 2019-01-10
TournyttTournyttUS Masters
Scroll to Top