5de3efa1833a5

Tournytt

Adam Scott ser ut att välja bort årets WGC-tävlingar

Pengar och världsranking är inte allt, enligt Adam Scott.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-10 Uppdaterad 2019-12-12

PGA Tour har gjort om sitt tävlingsschema. Det här har skapat en hel del grubblerier för spelarna på touren och sedan tidigare har Rory McIlroy meddelat att han inte kommer spela speciellt mycket på European Tour i år. Detta på grund av USA-tourens nya schema och svårigheterna att få det att gå ihop.

Under en presskonferens inför Sony Open på Hawaii meddelade Adam Scott att även han kan behöva göra om sitt spelschema. Och tävlingarna som hänger löst är, kanske något oväntat, WGC.

Ryder Cup-kaptenen försvarar McIlroy

World Golf Championship-tävlingarna är för de 50 högst rankade i världen och har ingen kvalgräns. En start i tävlingarna ger automatiskt pengar in på kontot och det är en bra chans att samla in rankingpoäng på grund av de stjärntäta startfälten.
Men det är inget Adam Scott lockas av.
– Jag har försökt att göra det så enkelt som möjligt för mig och tänker spela de tävlingar som är rimliga att jag spelar. Om det är någon som helst problematik, oavsett om det är en stor tävling eller inte, kommer jag inte spela. Just nu har jag inte planerat en enda start i WGC-tävlingar eftersom de inte spelas på rätt veckor för mitt schema, sa 38-åringen under presskonferensen.

Årets första WGC-tävling spelas i Mexiko veckan efter Genesis Open, som Scott ofta spelar bra i och matchspels-tävlingen har aldrig varit en speciellt bra spelplats för Scott.
Även WGC-FedEX St. Jude Invitational är olägligt placerad på spelschemat, då The Open spelas veckan innan.



Text: Jesper Johansson • 2019-01-10
TournyttAdam ScottPGA TourTournyttWGC
Scroll to Top