Callaway släpper nya Apex-järn

Tidlöst och stilrent utseende kombinerat med det senaste teknologiska innovationerna. Det är vad Callaway har försökt åstadkomma med sin nya Apex-järnserie.

Callaway släpper nya Apex-järn
Callaways nya järn finns i två modeller, Apex 19 och något smäckrare Apex Pro 19.

2014 introducerade Callaway första generationen av Apexjärnen. Nu kommer den tredje generation, med modellerna Apex 19 och Apex Pro 19. Callaway säger att de försökt ta fram järnklubbor med ett tidlöst och stilrent utseende samtidigt som företagets senaste teknologi finns inuti.

Callaways nya Apex 19 har ett klubbhuvud smitt i 1025-kolstål för optimal känsla och företagets klassiska 360 Face Cup-teknologi återfinns precis som hos föregångaren även i 2019 års modell. En nyhet, för första gången i ett smitt järn, är att Callaway placerat "Urethane Microspheres" (ett slags mikroskopiska luftbubblor) i klubbhuvudet. Det här är till för att dämpa vibrationer och därmed förbättra ljudet och känslan.

I bladets tå finns också en volframvikt som ska göra det lättare att få den optimala bollträffen. Vikten skiljer sig i form och storlek inom klubborna för att ge den optimala bollflykten oavsett om det är en järnnia eller järnfyra du slår med.

Utöver nyheterna på insidan av Callaways nya järn har också träffytan förändrats. Enligt Callaway var de tvungna att göra om träffytan då den flexar så pass mycket att spinnen riskerar att förloras. Därför introducerar de nu Spin Control VFT. Träffytans tjocklek varierar beroende på vilken klubba du har i handen för att på så sätt ge mer spinn till de korta klubborna som de flesta vill ha lite mer kontroll med.

Apex Pro 19

Precis som i de senaste Apex-serierna från Callaway finns det även i år en smäckrare Pro-modell. Den här modellen är skapad för den bättre spelaren som vill forma sina slag och ha full kontroll och feedback. Callaway menar dock att de trots de mindre klubbhuvudena lyckats fylla klubborna med en hel del teknologi vilket gör att man har möjligheter att forma slagen och sätta den spinn man vill – utan att förlora i längd.

I Apex Pro 19-modellen har järntre till järnsju 360 Face Cup-teknologi för att hjälpa mer med längden och klubborna är till stor del lik den vanliga Apex-modellen om än i en lite mindre kostym. Hos järnåtta till approachwedge har volframvikten placerats betydligt högre i klubbhuvudet vilket Callaways ingenjörer gjort för att öka spinntalet så mycket som möjligt. De korta järnen har heller inte 360 Face Cup utan en Face plate, detta för att distans inte är målet med de här klubborna utan snarare stabilitet.

Komboset 

Utöver de två olika standardmodellerna går det också att köpa ett komboset, vilket innebär att de långa järnen är av Apex-modellen medan de korta är Apex Pro. Det här har Callaway gjort tidigare men till i år görs Apex Pro-klubborna som säljs i ett komboset om något för att mer passa till Apex-modellen, bland annat med loften.

Apexserien kommer i en chromad variant samt i den mörkare färgen Apex Smoke.

I butik: Chromevarianten 25 januari, Apex Smoke-modellen 22 februari.

Rekommenderat pris: Chrome 12 000 kronor med stålskaft, 14 000 kr med grafit. Apex Smoke 14 000 kr med stålskaft, 15 500 kr med grafit.


På jakt efter nya järn?
Ja
54
27
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.