5de3f0565def1

Tournytt

Rory McIlroy: ”European Tour är ett steg på vägen”

Rory McIlroy kommer antagligen inte spela i Europa förrän i juli. Enligt 29-åringen är allt bättre i USA.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-02 Uppdaterad 2019-12-12

I veckan spelas Sentry Tournament of Champions på Hawaii. Tävlingen är för de spelare som under föregående kalenderår vann på PGA Tour. Rory McIlroy är en av spelarna i tävlingen. Han kvalade in genom att vinna Arnold Palmer Invitational i mars 2018.

Det är dock hans enda seger sedan 2016 på PGA Tour men det är något han nu vill ändra.

Istället för att spela på European Tour under de första månaderna av kalenderåret planerar 29-åringen att istället spela i USA. Anledningen är enkel: Mer prispengar, bättre motstånd och bättre rankingpoäng.

Dessutom är hans liv baserat i Florida, vilket är ännu en anledning till att spela mer i USA.
– Mitt liv är här i Amerika. Min fru är amerikan, jag bor i USA. Ärligt talat trivs jag bättre här. Det är enklare att leva här. Vädret är bättre. Allt är mycket smidigare, säger McIlroy till Golf Digest.

McIlroy ska – trots allt – behålla ET-kortet

På grund av ovan nämnda skäl står det nu klart att Rory McIlroy antagligen inte spelar på European Tour förrän i juli. Detta för att förbereda sig inför The Open.
– Jag har alltid försökt dela min tid mellan de två tourerna och i år … jag är trött på att vara placerad 100 på FedExCup när det är dags för tävlingarna i Florida.
– Egentligen är det ingen stor grej, jag spelar alltid tillräckligt mycket för att ge mig själv en chans att vinna tävlingen. Men jag gillar inte att se mitt namn med den höga siffran intill. Alla andra har spelat tolv PGA Tour-tävlingar när jag spelar min första eller andra. Det är ingen bra start på säsongen, säger McIlroy. 

Under de senaste elva åren har det här varit Rory McIlroys vardag då han inlett året på European Tour med ökentävlingarna och ibland även Sydafrika.
– Man spelar på European Tour i början av året och tjänar en stor summa pengar men jag vill ändra lite på schemat. Jag har gjort så här i elva år så jag tänker att jag ska göra något annorlunda i år.

Utöver FedExCup-poängen under inledningen av året vill Rory McIlroy också möta bättre golfare. Det gör man på PGA Tour.
– Jag vill spela mot de bästa spelarna I världen. Jag får en kick av det. Jag tävlar mycket hellre mot Justin Thomas eller Dustin Johnson på en söndag. Det är inte så att jag ser ner på någon på ET men startfältets djup och allt annat är helt enkelt bättre här. Det här är vad alla strävar efter.
– Det ultimate målet är PGA Tour. European Tour är ett steg på vägen. Så är det. Jag vill fortfarande hjälpa European Tour och jaghar tidigare pratat om lojalitet till Europa … men det är inte så att jag lämnade direkt efter jag började spela. Jag har tagit mitt ansvar. Jag har gjort allt jag känner att jag måste för att kunna ta mina egna beslut nu och göra vad jag vill.



Text: Jesper Johansson • 2019-01-02
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top