5de3f1123fec2

Tournytt

Ström på god väg till Ladies European Tour

Linnea Ström ser ut att få en full spelkategori på Ladies European Tour. Detta trots att det sista varvet av kvalet inte är spelat.

Text: Jesper Johansson • 2018-12-19 Uppdaterad 2019-12-12

Linnea Ström närmar sig Ladies European Tour med stormsteg.
Svenskan, som vann förkvalet till touren, är i veckan med i LET:s slutkval och det ska mycket till för att hon inte ska bli en av de fem deltagarna som får full kategori till kommande säsong på damernas europatour. 

Slutkvalet spelas över fem rundor och efter fyra av dem är svenskan ensam tvåa, 19 under par. Bara engelskan Bronte Law är bättre (-21) och till tredjeplatsen har Linnea Ström hela åtta slag.

De fem bästa spelarna får en full kategori och inför avslutningsvarvet av kvalet är Emilie Alonso på den placeringen. Hon är nio under par.

I och med det måste Linnea Ström tappa tio slag under kvalets sista varv för att inte ta en av de fem åtråvärda platserna.

Spelarna som är placerade 6–25 när kvalet summeras får också de en spelkategori på Ladies European Tour, även om den innebär att de inte får spela i de allra största tävlingarna.

Med 18 hål kvar att spela ser det ut som att Filippa Mörk och Sarah Nilsson kommer ta ett av de korten, även om de fortfarande kan nå en placering topp-5. 

Här är toppen av ledartavlan:

Ström på god väg till Ladies European Tour

Efter fyra varv av slutkvalet i Marocko har en kvalgräns dragits och de 60 bästa spelarna får även delta i det femte varvet. Samtliga spelare topp-60 får en viss kategori på Ladies European Tour.

Här är alla svenskar som klarade den kvalgränsen och placeringen de befinner sig på inför finalvarvet:

2. Linnea Ström, –19
8. Filippa Mörk, -7.
8. Sarah Nilsson, –7.
32. Sofie Bringer, Par.
32. Frida Gustafsson Spång, Par.
32. Amanda Jakobsson, Par.
45. Isabella Deilert, +2.
56. Annelie Sjöholm, +4.
60. Matilde Stenqvist (a), +5.
60. My Leander, +5.



Text: Jesper Johansson • 2018-12-19
TournyttLadies European TourLinnea StrömTournytt
Scroll to Top