Web.com Tour Qualifying Tournament – Round Two

Tournytt

Proffsets utrustning stulen – kvalade in till Web.com Tour ändå

Med låneklubbor lyckades Cody Blick kvala in till Web.com Tour. Detta efter en 63-rond med klubbor lånade av personalen på klubben.

Text: Jesper Johansson • 2018-12-10 Uppdaterad 2019-12-12

Under helgen avgjordes ett kval till Web.com Tour. I tävlingen spelade Cody Blick, som inför söndagsvarvet vaknade upp till en katastrof. När han skulle ta sig till banan för att försöka få en spelrätt på PGA Tours undertour upptäckte han att klubborna var stulna. 

I ren och skär desperation använde han sig av Instagram för att få tillbaka sin utrustning. Där skrev han att en person som ger tillbaka hans utrustning får 5 000 dollar (45 000 kronor) utan ytterligare frågor.

Men trots det generösa erbjudandet var det ingen som gav sig till känna. Istället fick amerikanen spela på låneklubbor. Det visade sig vara en alldeles lysande lösning. För under söndagen gick Blick runt på 63 slag, nio under par. I och med det slutade han delad 25 och får därför starta i Web.com Tours åtta första tävlingar på säsongen. 

I bagen fanns banchefens driver, klubbens tränare lånade ut sina wedgar och järnen var ett hopplock från flera olika set. Dessutom var puttern tyngre än vad han är van vid.




Text: Jesper Johansson • 2018-12-10
TournyttKorn Ferry TourTournytt
Scroll to Top