Stockholmsklubben bygger om – 18-hålsbana försvinner

Lindö kommer inte längre ha 54 hål. Istället ska de bästa hålen från Lindö Äng och Lindö Park skapa en helt ny 18-hålsslinga.

Stockholmsklubben bygger om – 18-hålsbana försvinner
Stefan Brikell och Anders Degling från GolfStar står tillsammans med banarkitekten Peter Fjällman på banans nya öppningshål. //Foto: GolfStar

I Vallentuna utanför Stockholm ligger GolfStar Lindö, en av Sveriges största golfanläggningar.
Huvudstadens Golfklubb, som är aktiva där, har haft tillgång till tre fullängdsbanor, en övningsbana med sex hål och andra faciliteter som hotell, spa och tennisbanor.

Men nu kommer en förändring ske. 54-hålsanläggningen kommer framöver bara ha 36 hål. GolfStar investerar mångmiljonbelopp för att ge en bättre produkt till sina medlemmar.

"Investeringen innebär att tre 18-hålsbanor blir två och att de två banorna framgent kommer att hålla en betydligt högre och jämnare standar och bli mindre känsliga för vädervariationer", skriver GolfStar i ett pressmeddelande.

Förutom en omgörning av själva hålen planeras en en ny range och närspelsområde. Allt ska vara klart 2020 men redan 2019 ska invigningen av den nya slingan kunna genomföras.

En banskiss av nya slingan.

Anledningen till att man gör om på anläggningen är att flera hål på Lindö Park och nästan lika många hål på Lindö Äng ligger på en mark som angränsar till vattendrag som ofta svämmar över under våren och hösten.
"Lösningen blir att bygga ihop de bästa nio hålen från Lindö Äng-banan tillsammans med Lindö Parks baknia till en ny 18-hålsslinga", skriver GolfStar.


Kul med en renovering!
Ja
91
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.