Stenson kopierade legendens bedrift

Förste spelare på 25 år att både vara rakast från tee och bäst på att pricka greenerna.

Stenson kopierade legendens bedrift
Trots att Stenson var både rakast och träffade mest greener av alla på PGA Touren 2017/18 lyckades han inte bärga någon seger. //Foto: Getty Images

Henrik Stenson har slagit sin sista golfboll på PGA Touren 2018, dessvärre räckte det fina slagläget inte till seger i årets sista tävling – Hero World Challenge. 

En rätt talande bild för fjärdeplacerade Stensons spel på den avslutande rundan var att han högst oväntat hade lägst procent av alla när det gäller att träffa green på rätt antal slag. Det kan jämföras med att han toppade just den kategorin under samtliga de tre inledande dagarnas spel.

Den 42-årige göteborgaren har ändå sett till att skriva in sig i historieböckerna för sina prestationer på golfbanan under säsongen 2017/18. Detta är nämligen första gången sedan början av 1980-talet då en och samma spelare på PGA Touren toppar båda listorna över "flest antal träffade fairways" samt "greenträff på rätt antal slag". 

De fem främsta spelarna när det gäller att träffa green på rätt antal slag:

Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

De fem främsta spelarna när det gäller att träffa fairway från tee:

Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

Inte sedan Calvin Peete – legenden med den stelopererade vänsterarmbågen – stod för konststycket tre år i rad, från 1981 till 1983, har någon lyckats ta hem båda kategorierna samma år. 

Det är tydligen något visst med opererade vänsterarmbågar och att slå en golfboll så rakt som möjligt...


Tycker du att Henrik Stenson borde slå sin driver oftare?
Ja
195
121
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.