Hero World Challenge – Previews

Tournytt

Woods: ”Därför slår jag kortare nuförtiden”

Precision framför längd, om Tiger Woods själv får bestämma

Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01 Uppdaterad 2019-12-12

Tycker du dig ha noterat att Tiger Woods inte bombar iväg sina drivar med samma längd som tidigare? Lugn, du behöver nödvändigtvis besöka första bästa optiker, utan du kan lugnt fortsätta lita på vad dina ögon iakttar. 

Tiger själv menar att en förändring i utrustningen efter PGA Championship numera gör att han känner sig betydligt säkrare från tee med bagens största bössa i näven. 

Tiger skadad – igen

– Jag bytte tillbaka till mitt gamla skaft. Dessutom ökade jag loftet på klubbhuvudet 1,5 grad. Följden har blivit att jag inte slår i närheten av lika långt som jag gjorde tidigare under året. Å andra sidan håller jag bollen i spel på ett helt annat sätt genom att betydligt oftare få slå mitt andra slag från fairway. 

Nu vore det väl synd att påstå att Tigers “ringa driver-längd” har blivit någon form av problem. Under första två varven av sin egna tävling Hero World Challenge på Bahamas drev han ut Justin Thomas på nästan varenda hål. Addera att Tigern dessutom träffar mer fairways än på flera år, så finns det i alla fall en bra grund att bygga vidare på framöver. 

Tiger: ”80 är en stor siffra”

Ändringen i all ära, den gamla Tigern som drev par 4-hål till höger och vänster kan vi aldrig få för mycket av. Tror du håller med, speciellt efter att ha lagt fem minuter av din dyrbara tid på att ögna igenom klippet nedan – Tiger Woods driver när den är som allra, allra bäst.



Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top