Hero World Challenge – Round Two

Tournytt

Rahm-stark Stenson i delad ledning

Henrik Stenson är tillbaka med besked - delar ledningen efter halva tävlingen

Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01 Uppdaterad 2019-12-12

Rensa helgkalendern. Ställ in allt vad lussebak och häng med svärfar heter. Lördag och söndag kväll är det bänkning framför Hero World Challenge som gäller. Bättre underhållning än så här bjuds det inte på så här års. 

Och glöm för all del inte att spänna fast säkerhetsbältena. För nu har Henrik Stenson satt sig i förarsätet och då blir det åka av, det vågar vi lova. 

Den vänstra armbågen har som bekant spökat för Henrik Stenson under hösten. Med sina blott fyra tävlingar sedan början av september, är det få – om ens någon – som tävlat lika sparsamt som den 42-årige göteborgaren av de 18 deltagarna på Bahamas detta veckoslut. 

– Ja, jag skulle tro att jag är aningen piggare än många av mina kollegor som har spelat i Hong Kong eller någon annanstans det senaste. Men det känns helt okej ändå, det är kul där ute och det gäller bara att försöka göra så många birdies som möjligt, säger Stenson efter rundan.

Stenson: ”Vi är på dejtingstadiet”

När det gäller den delen av spelet tycks British Open-mästaren från 2017 ha få övermän denna veckan. 

Birdies på hål 1, 3, 5 och 9 gav ett utmärkt slagläge inför hemvarvet. Ett litet hack med bogey på tian, skakades snabbt av med tre raka fåglar från hål 14 till 16 och med det delar han ledningen på -10 ihop med John Rahm som stod för dagens lägsta score med sina 63 slag. 

– Jag har puttat riktigt stabilt de senaste dagarna. Närspelet överlag har varit väldigt bra, avslutar Stenson som jagar sin första seger sedan segern i Wyndham Championship förra året.

Med där bakom smyger Alexander Norén, som med två raka 69:or ligger på delad sjätteplats med sina -6. Efter en vild frontnia med fyra birdies och tre bogeys, putsade 37-åringen bort de värsta fläckarna i scorekortet sista nio hålen. 

Rahm-stark Stenson i delad ledning

Turneringens värd Tiger Woods delar 14:e platsen på -2, men hamnade ändå i händelsernas centrum tack vare ett kontroversiellt dubbelslag på 18:e hålet.



Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01
TournyttAlexander NorenHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top