Drömmen om Champions Tour gick upp i rök

Parnevik får fortsätta vänta på svenskt sällskap på veterantouren

Drömmen om Champions Tour gick upp i rök
Två segrar på European Senior Tour kan Magnus Persson Atlevi ståta med. Frågan är om det blir ytterligare segrar nästa år? //Foto: Getty Images

Så nära, så nära, men ändå så långt ifrån. Så kan man sammanfatta Magnus Persson Atlevis avslutande runda av finalkvalet till Champions Tour. 

Förutsättningarna var glasklara inför avgörandet. De fem bästa spelarna skulle samtliga belönas med ett fullvärdigt tourkort för 2019 och den 53-årige skåningen låg på delad femteplats inför de avslutande 18 hålen på -1. 

Men det som under de inledande tre varven varit säkerheten själv från start - inte en enda bogey på de inledande sex hålen - började helt plötsligt darra en smula. Bogeys på både ettan och trean var långt ifrån den start Persson Atlevi behövde i jakten på de fem åtråvärda platserna. 

– Jag kom inte alls in i spelet inledningsvis. Det var både missar från tee och dåliga inspel. Krydda med att jag brände flera par och birdie-puttar, så har du en riktigt dålig kombination som inte tar dig någonstans. 

I sin iver att plocka ikapp de förlorade slagen krävdes större risktagningar, vilket ledde till bogeys på så väl hål 7 och 11 och drömmarna om att bli andre svensk tillsammans med Jesper Parnevik att va fullvärdig medlem på Champions Tour gick därmed upp i rök. 

– Det är klart det känns bittert.

Med sina +3 totalt (72-70-70-75) blev marginalen upp till den så hett eftertraktade femteplatsen till slut fem slag. Men huvudpersonen själv ger inte upp hoppet om att en vacker dag kunna kvala in till Champions Tour, även om det blir spel i Europa även 2019.

– Jag har full ranking i Europa, så det känns bra. Först och främst ska jag spela de avslutande två tävlingarna på Staysure Tour. Först på Mauritius och sedan iväg till Seychellerna. Dessutom är jag kvalificerad för både British Open och PGA Mästerskapen under nästa år. Nu är målet att fixa US Open-biljetten också genom att sluta bland de sex främsta på Europatouren, avslutar Magnus Persson Atlevi. 

Jarmo Sandelin var andre svensk i fältet. Men blytunga 82 slag varv två blev ett för tungt ok att bära och hans +19 totalt (73-82-77-71) räckte till en 67:e plats totalt. 


Kommer Magnus Persson Atlevi kvala in till Champions Tour 2020?
Ja
54
14
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.