5de3f32825879

Tournytt

Blixt radarpartner leder i Australien

Cameron Smith har guldläge att försvara sin titel

Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01 Uppdaterad 2019-12-12

Att Cameron Smith ser ut att defilera hem Australian PGA Championship kommer troligen inte framkalla några större glädjeyttringar bland oss svenska golfentusiaster. Undantaget? Jonas Blixt, som alldeles säkert kommer följa upplösningen på RACV Royal Pinnes Resort med extra spänning. 

Det var nämligen i par med just Smith som Blixt förra året tog hem segern i PGA Tour-tävlingen Zurich Classic of New Orleans efter stor dramatik med avgörande först på fjärde särspelshålet mot den hårdtuggade amerikanska duon Scott Brown och Kevin Kisner. 

Så många miljoner får Jonas Blixt för segern

Sin hittills enda seger på European Tour knep Cameron Smith lämpligt nog i just veckans tävling Australian PGA Championship när den avgjordes förra året, så den 25-årige hemmaspelaren trivs onekligen med att spela bland nära och kära. 

– De senaste tre dagarna har jag kanske spelat den bästa golfen i hela min karriär, säger en mycket nöjd Smith som främst jagas av sin landsman Mark Leishman, som ligger tre slag efter på -11. 

Blixt radarpartner leder i Australien

Matthew Millar och Harold Varner III delar tredjeplatsen på -7, men båda är sju slag efter Cameron Smith som siktar på att bli den förste spelaren att försvara titeln i tävlingen sedan Robert Allenby lyckades med konststycket 2000 och 2001. 

Henric Sturehed var enda svensk till start i tävlingen, men han missade dessvärre cutten med ett ynka slags marginal efter en neslig dubbel på sista hålet. 

Njut av de fem bästa slagen från lördagens “Moving Day” i klippet nedan.



Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01
TournyttCameron SmithEuropean TourTournytt
Scroll to Top