5de3f31a89edf

Tournytt

“Första gången jag brutit en tävling”

Strejkande rygg tvingade Anton Karlsson att kasta in handduken.

Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01 Uppdaterad 2019-12-12

Få svenskar har spelat så mycket golf de senaste månaderna som Anton Karlsson. Efter att ha tappat sitt kort på Europatouren inför 2018 års säsong, lyckades han efter ett år på Challengetouren få ihop spelet så pass bra på Lumine under kvalskolans sex rundor i mitten av november, vilket räckte för att säkra en av de åtråvärda platserna tillbaka till golfens finrum.

Svenska trion som är klar för ET

Förra veckan fanns 25-åringen på plats i Hong Kong under första tävlingen för året och det räckte till en delad 45:e plats. 

Men veckans tävling på Mauritius fick ett snöpligt slut. Nämligen bestämt på femte hålet under andra varvet. Orsaken? En kropp som till slut sade ifrån. 


– Ryggen fick nog helt enkelt. Det har känts i kroppen att något varit på gång ett tag och till slut gick det helt enkelt inte att spela längre. Jag tror det är första gången jag brutit en tävling. 

Den planerade sista starten för året i Sydafrika nästa vecka ställs därmed in. 

– Detta var ju inte det avslutet på året jag hade planerat direkt. Jag har aldrig spelat så mycket golf i slutet av säsongen som i år. Nu tar jag ett par veckors paus från golfbanan med lite välbehövlig vila innan jobbet för nästa år drar igång på allvar. 

Vi ser fram emot att ha dig tillbaka på banan Anton. Krya på dig!



Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01
TournyttAnton KarlssonEuropean TourTournytt
Scroll to Top