Hero World Challenge – Round One

Tournytt

Två anledningar att hoppas på en Cantlay-seger i veckan

Efter 18 spelade hål är Patrick Cantlay i delad ledning. Det finns två bra anledning att heja lite extra på honom den här veckan.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-30 Uppdaterad 2019-12-12

Efter 18 spelade hål är Patrick Cantlay i delad ledning av Hero World Challenge. Och det finns anledning att hålla en extra tumme för amerikanen i veckan.

Inför tävlingem meddelade nämligen Cantlay att han kommer skänka 500 dollar (4 538 kronor) per gjord birdie i veckan. Pengarna kommer att gå till hjälpinsatserna efter de förödande bränderna i hans hemstat, Kalifornien.
“Jag har gått med i California Strong Group för att hjälpa de drabbade av den senaste tragedin i Kalifornien”, skriver Cantlay på sin instagram. 

Under öppningsvarvet av Hero World Challenge gjorde Patrick Cantlay sju birdies, vilket innebär att han redan efter en runda donerat 31 800 kronor.

Stenson och Norén topp-5 i Bahamas

Men det är inte bara välgörenheten som gör att man borde heja lite extra på 26-åringen. Patrick Cantlay har nämligen haft lite personliga bekymmer på sistone.

Efter sin fina andraplats i Shriners Hospitals for Children Open tidigare i november tog sig Patrick Cantlay till Miami för att operera sina bihålor. Det gjorde att han inte kunde röra en klubba på två veckor.
– Jag flög till Miami för att först korrigera en sned nässkiljevägg och sedan en bihåleoperation. Så jag kunde inte göra något på ett tag då jag mest var tvungen att ligga i sängen, därför kunde jag inte tänka så mycket på golf, sa Cantlay efter sin runda på Bahamas. 

Patrick Cantlay berättade att han under hela sitt liv haft problem med bihålorna men att han nu på senare tid haft svårt att sova på grund av dem. Efter flera andra försök var operation den enda utvägen.
– Jag kämpar fortfarande eftersom min näsa fortfarande läker efter operationen. Så inflammationen är inte helt borta men det närmar sig.



Text: Jesper Johansson • 2018-11-30
TournyttPatrick CantlayPGA TourTournytt
Scroll to Top