5de3f33c12007

Tournytt

TV: Fösning eller rent slag – vad tycker du?

Tiger Woods "konstslag" delar golfvärlden i två läger

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-30 Uppdaterad 2019-12-12

Efter att ha tappat ut sitt utslag med träfemman till höger på det 18:e hålet hamnade Tiger Woods minst sagt i stora bekymmer då bollen fastnade halvt hängande i en bunkerväxt. Och tillvägagångssättet att ta sig därifrån med sin järnåtta råder det – minst sagt – delade meningar om. 

9 regelfall om hindren du hatar

I ena ringhörnan – de som tycker hans slag är genialiskt och helt korrekt utfört. 

I den andra – de som anser att slaget var regelvidrigt och pliktslag tilldömas eftersom bollen tycks stanna kvar på klubbhuvudet längre vad som är tillåtet. 

Vad Tiger Woods själv tyckte?

– Det kändes inte som jag träffade bollen två gånger. Jag försökte bara spela den i sidled och visst, ser man klippet i slow-motion så är det ju ingen tvekan om att jag nuddar bollen två gånger, men när jag väl slog slaget kändes det verkligen inte som det. 

Domarna valde att gå helt på den forna världsettans linje i sin bedömning. 

– Om spelaren själv inte är medveten om att han träffade bollen två gånger och det enda sättet att upptäcka det på är genom att kolla på klipp i ultra-slow motion i HD-format, så tycker jag inte man ska tilldöma något straff, motiverade PGA Tourens chefsdomare Mark Russell beslutet.  

Nya golfreglerna spikade

Låt oss nöja oss med att konstatera att efter årsskiftet så slipper vi dylika situationer. De nya reglerna gällande dubbelslag hade friat Tiger i detta fall.

Vad tycker du – gjorde domaren rätt? Döm själv genom att spana in klippet nedan…




Text: Daniel Eriksson • 2018-11-30
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top